• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: To mogu samo šampioni

Trener Partizana izdvojio navijače i seriju trojki Branislava Đekića kao elemente koji su odlučili prvi meč finala plej-ofa sa Hemofarmom.

 Vujošević: To mogu samo šampioni Izvor: MONDO

Vujošević je naglasio da bez podrške sa tribina i Đekićeve "eksplozije" u finišu treće četvrtine Partizan ne bi dobio utakmicu.

"Hemofarm je opet odigrao isto protiv nas. Zatvorili su nam reket, a mi loše šutirali za tri poena (7/22). Da je ušla neka trojka Kecmanu i Božiću, oni bi morali da se otvore i stvari bi se drugačije odvijale. Hemofarm je igrao čvrsto, a poneki faulovi nisu bili košarkaški", aludirao je Duško Vujošević na Jagodnikov udarac laktom u vrat Veselog.

Trener kojem se "smiješi" deveta titula zaredom negativno se izrazio o trajanju sezone.

"Postala je najgora pornografija koliko sam puta rekao da su lige u kojima učestvujemo duge, a sada se obe proširuju", rekao je on.

"Jako je teško igrati. Vidite kakvo je vrijeme, dodatnu pažnju odvlači i Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Igrači izvlače posljednje atome snage. Nije toliko u pitanju fizički, koliko psihički umor. Ali igrati pod tim umorom, tako se boriti, to mogu samo šampioni. Mislim da ćemo izgurati posao do kraja".

Mladi Đekić naglasio je da se cio tim već okrenuo sredi i drugoj utakmici u Vršcu. Prvak će postati tim koji prvi stigne do treće pobjede.

"Hemofarm se dobro borio. Očekujemo da se još bolje spreme za meč u srijedu, pa zato i mi moramo da budemo na visini zadatka".

Strateg Hemofarma Željko Lukajić nazvao je utakmicu u Pioniru "pravom finalnom predstavom".

"Većinu stvari smo uspjeli dobro da odigramo. Ponosan sam na ono što smo uradili sa mladim timom, koji čine naši reprezentativci".

Poslije povrede koljena, koju je doživio Boban Marjanović, Lukajić je podsjetio da je već upozoravao na rizike koje nosi ovako duga sezona i igranje utakmica u tropskim uslovima, na svaka dva-tri dana.

"Zašto smo morali da igramo u junu, kada se ni NBA liga ne igra? Treba moliti boga da se ovo privede kraju i da se pomolimo za zdravlje igrača. Oni trebaju i srpskoj reprezentaciji. Iako u halama postoje klima uređaji, na ovim temperaturama, sa pet-šest hiljada ljudi, normalno je da dođe do kondenzacije".

(A. Petrovski, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC