• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez MEGA preokreta za Igokeu u Laktašima

Autor mondo.ba

"Igosi" sezonu u ABA ligi otvorili porazom kod kuće protiv Mege. Tim Nenada Trajkovića je imao napad za pobjedu ali Vuk Radivojević nije bio precizan sa polovine terena.

Uzbudljiv meč na "otvaranju" nove sezone ABA lige u Laktašima.

Igokea je kroz čitav meč "jurila" prednost Beograđana, u posljednjem minutu tri puta bila na posjedu zaostatka, ali nije uspela da napravi preokret.

"Igosi" su večeras protiv Mege šutirali 33 odsto iz igre, vraćali se dva puta iz dvocifrenog zaostatka zahvaljujići fantastičnom šutu sa linije za slobodna bacanja, 96 odsto 25/26.

Džimi Gevin je na četiri sekunde do kraja pogodio trojku za jedan poen zaostatka, potom su Igosi faulirali Kostju Mušidija koji je promašio oba bacanja pa Trajković nije mogao pozvati tajm-aut koji je imao na raspolaganju. Loptu je nakon promašaja uhvatio Vuk Radivojević, ali sa samo četiri sekunde na satu nije mogao više osim da pokuša sa polovine terene u čemu nije uspio.

IGOKEA - MEGA 79:80 (15:18,18:22, 20:21, 26:19)

Prva četvrtina je bila napadački skromna za oba tima, Igokea je iz igre šutirala 20 odsto, dok su gosti bili za nijansu bolji. Domaćini su se mučili u organizaciji napada koji su se na kraju svodili na individualna rješenja koja su rezultirala slabijom realizacijom.

U nastavku prvog dijela na lošu igru u napadu Igosi su dodali slabo izdanje u odbrani. Goga Bitadze je ostvario dominaciju ispod koša, dok je Kostja Mušidi isto to učinio na spoljnim pozicijama pa je Mega došla do dvocifrene prednosti 30:40 koju je na isteku druge četvrtine na sedam poena spustio Domen Lorbek pogodivši tri slobodna bacanja nakon što je fauliran na šutu za tri poena.

Treći period je obilježio tandem Mege "Bitadze - Mušidi". Mladi NBA prospekti su predvodili svoje saigrače do 17 poena prednosti sredinom kvartala, da bi Igokea poenima sa linije za slobodna bacanja i individualnim kvalitetom Tomislava Zubčića ipak do kraja četvrtine uspjela da smanji zaostatak na osam poena.

Ipak, ponovo je uslijedio snažan odgovor Mege koja se na "leđima" Bitadzea vraća na 12 poena prednosti. Potom nova serija Igokee i "obračun" Zubčića i Bitadzea. Hrvat i Gruzijac su skoro igrali "koš za koš" sve do trojke Adama Mokoke na dvije minute do kraja nakon koje se činilo da će gosti izbjeći dramu na kraju.

Ali u sjajnoj završnici Trej Kel pogađa trojku i primiče Igokeu na minus tri. Potom Marjanović pogađa za tri poena, ali mu ekpsresno uzvraća Zubčić i vraća Igokeu na tri poena zaostatka 11 sekundi do kraja.

Nakon toga se ušlo u penal završnicu, polovičan je bio Bitadze, a Gevin pogađa tešku trojku za jedan poen zaostatka. Igosi fauliraju Kostju Mušidija koji promašuje oba bacanja i Nenad Trajković ne dobija mogućnost da tajm autom pređe u napadačku polovinu i odredi akciju. Vuk Radivojević je pokušai sa polovione terene, ali nije bio precizan.

Sjajnu partiju u redovima domaćina je pružio Tomislav Zubčić koji je postigao 29 poena uz indeks korisnosti 31. Dvocifreni su još bili Trej Kel i Sava Lešić sa po 11 poena.

Na drugoj strani odličan "dabl-dabla" Goge Bitadzea sa 24 poena 12 skokova. Kostja Mušidi je postigao 16 poena uz šest asistencija, dok je borbenu partiju na oba dijele terena sa 11 poena nagradio Stefan Fundić.

ABA Liga 2018/19 highlights, Round 1: Igokea - Mega Bemax (30.9.2018)
Izvor: YouTube/ABA liga

STRIJELCI

IGOKEA: Džonson 4, Kel 11, Talić, Lešić 11, Adamović 5, Zubčić 29, Milošević, Radivojević 3, Ilić 2, Rikić 4, Lorbek 5, Gevin 5.

MEGA: Mušidi 16, Janjić, Mokoka 8, Marjanović 6, Ašćerić 5, Mišković 2, Čarapčić 6, Bitadze 24, Koprivica, Fundić 11, Atić, Stanić 2.

REZULTATI 1. KOLA:

Igokea - Mega 79:80

u petak

Olimpija - Mornar 87:66
Crvena zvezda - Cibona 78:68

u subotu

Cedevita - Partizan 84:87

u ponedjeljak

FMP - Zadar 18.00
Budućnost - Krka 21.00

IZ MINUTA U MINUT:

40' Gevin pogađa trojku na četiri sekunde do kraja za jedan poen razlike. Kostja Mušidi je fauliran i promašuje oba slobodna bacanja, Radivojević hvata loptu i pokušava sa polovine terena i promašuje, na kraju 79:80 za Megu.

40' Igosi fauliraju Bitadze čim je primio loptu. Gruzijac je polovičan sa linije za slobodna bacanja, 76:80. Tajm aut Trajković.

40' Trej Kel trojkom spušta prednost gostiju na minus tri, ali Marjanović sa zvukom sirene vraća trojku, a Zubčić uzvrća istom mjerom 11 sekundi do kraja, 76:79. Tajm aut Mega.

38' Izuzetno bitna trojka Mokoke, prva na utakmici, 68:76.

37' Bitadze pogađa nakon ofanzivnog skoka, Zubčić ponovo sa penala, 68:73.

36' Zubčić vraća svoj tim na minus pet poena novom trojkom i poenima sa linije za slobodna bacanja, 66:71.

35' Sudije Zubčiću sviraju namjerni faul nakon kojeg Mega pravi seriju od 6:0 i ponovo odlazi na dvocifrenu prednost, 61:71.

34' Serija Igokee 9:0 kojom se vraćaju na samo četiri poena zaostatka. Gevin se odlično probija kroz reket i pronalazi Dalibora Ilića ispod koša koji polaže od tablu, 61:65.

34' Dobra igra Hrvata u redovima Igokee. Prvo pogađa iz okreta, potom se odlično postavlja Čarapiću koji pravi faul u napadu. Trej Kel pogađa težak šut, 59:65. Tajm aut Mega.

32' Odličan prodor Zubčića koji hvata defanzivni skok i završava lijepim polaganjem na drugoj strani, 55:65.

31' Bitadze dobija loptu na "bloku" i udvajanje riješava tako što podvaljuje pas za Fundića koji pogađa zicer ispod koša, a potomo Mokoka nakon prodora pogađa za 53:65.

-Treća četvrtina-

30' Adamović se probija do koša i polaže loptu u obruč, 53:61. Nastavlja se serija Igokee, sada je 9:0.

30' Serija domaćih 7:0 kojom se vraćaju na deset poena prednosti. Igosi su pogodili šest uzastopnih slobodnih bacanja, a Zubčić je na to dodao trojku nakon "popa" sa Adamovićem, 51:61.

28' Mnogo prostora na liniji za tri poena za Bitadzea koji pogađa desetu trojku za Megu danas, 44:61.

27' Adamović driblingom na strani provlači loptu kroz noge Bitadzeu i pronalazi Lešića koji pogađa uz faul. Ali loša igra u odbrani se nastavlja, Bitadze i Mišković pogađaju za 44:58.

26' Džonson ispada u odbrani, Mušidi ostaje sam u korneru i pogađa novu trojku, 39:52. Tajm aut Igokea.

23' Mušidi se kocka u odbrani i ide na ukradenu loptu, a to pogotkom sa poludistance kažnjava Lorbek. Ponovo pas ispod koša za Bitadzea koji se lako odlobađa pored Lešića i zakucava za 39:49.

22' Ašćerić odličan u igri "jedan na jedan" protiv Džonsona i Amerikancu pogađa trojku u lice, Bitadze potom nakon novog kontranapada poaže loptu u obruč- Zubčić vraća Igokeu na deset poena zaostatka, 37:47.

21' Bitadze se oslobađa ispod koša i postiže prve poene u drugom poluvremenu. Strijelac za Igokeu nakon lijepog ulaza je Džimi Gevin, 35:42.

-Poluvrijeme-

20' Mega ne koristi posljednji napad, ali na odmor odlazi sa sedam poena prednosti, 33:40.

19' Dobra odbrana Igokee, Zubčić blokadom na šutu za tri poena zaustavlja Aščeriča, ali Fundić nakon šuta Bitadzea u nastavku kupi četvrti skok u napadu i pogađa za dva poena. Džonson u napadu uzima težak šut za tri, Adamović potom u ranom napadu promašuje još jednu trojku za Igokeu a trku po terenu zaustavlja Lorbek koji je fauliran na šutu za tri poena i pogađa tri puta za 33:40.

18' Filip Adamović nakon tajm auta pogađa trojku preko ruke sa devet metara, Zubčić odlično iz okreta pogađa, a potom nakon ofanzivnog skoka za 30:35. Tajm aut Mega.

17' Zubčić ostavlja previše prostora Mušidiju koji pogađa novu trojku, Igosi potom ponovo ne pronalaze rješenje u napadu i daju Megi prostor za novi kontranapad, 23:33. Tajm aut Nenad Trajković.

16' Kakva blokada Bitadzea. Sava Lešić se odlično oslobodio čuvara ali Gruzijac fantastičnom blokadom pokreće kontru Mege koja se završava faulom nad Mokokom koji koristi jedno slobodno bacanje, 23:28.

14' Džonson gubi loptu u napadu, a Bitadze poentira poslije kontrapada, 23:27.

13' Bitadze odlično leđima unosi pod koš Lešić, okreće se prema čeonoj liniji i polaže loptu od tablu uz faul. Orlando Džonson pogađa težak šut iz driblinga preko ruke za 21:25.

13' Zubčić drži Igose u igri sa linije za slobodna bacanja, 19:23.

12' Odličnu igru u tranziciji Mege poenima završava Mišković, 17:23.

11' Odmah trojka za Megu na startu drugog perioda, pogađa Čarapić, dok Zubčić upisuje dva poena za Igokeu, 17:21.

-Prva četvrtina-

10' Seriju Mege od 8:0 sa linije za slobodna bacanja prekida Lešić, 15:18. Skromni procenti šuta oba tima u prvoj četvrtini.

9' Ponovo konfuzija u napadu domaćina, Zubčić forsira na ulazu i promašuje, a Mušidi pogađa novu trojku za Megu, 13:18.

8' Loš period igre za Igokeu. Slabu egzekuciju u napadu na drugoj strani kažnjavaju Stanić i Mišković koji serijom 5:0 vraćaju Megu u vođstvo,13:15. Tajm aut Igokea.

6' Kel odličnom fintom šuta vara Mušidija koji ga faulira, a Amerikanac koristi slobodna bacanja. Nijemac na drugoj strani poenima sa poludistance ispravlja svoju grešku, 11:10.

4' Mušidi pogađa trojku u ranom napadu za prvo vođstvo Mege. Ipak, Trej Kel na drugoj strani pogađa nakon ulaza, kojem na drugoj strani uzvraća Goga Bitadze poenima nakon skoka u napadu, 7:8.

4' Dobar start za Vuka Radivojevića koji pogađa trojku iz kornera,a Luka Ašćerić koristi jedno slobodno bacanje, 5:2. Odlična blokada Ašćerića koji Lešića ostavlja na tabli.

3' Prve poene za Igokeu postiže Sava Lešić, dok Kostja Mušidi iz kontranapada polaže loptu u obruč, 2:2.

STARTNE PETORKE

IGOKEA: Adamović, Radivojević, Kel, Lešić, Rikić.

MEGA: Bitadze, Fundić, Mušidi, Ašćerić, Mokoka.

NAJAVA

Ekipa Nenada Trajkovića se dobro predstavila domaćoj publici na ABA Superkupu.

Igokea je tada Budućnosti parirala tri četvrtine da bi u posljednjem periodu šampion ABA lige ipak na individualni kvalitet meč prelomio u svoju korist.

Aleksandrovčani u današnji meč ulaze kao favoriti protiv Mege koja i ove sezone ima veoma mladu ekipu sa nekoliko iskusnih igrača.

Nenad Trajković je u analizi protivnika prije meča kao najveću prijetnju apostrofirao Gogu Bitadzea.

"Nezgodan je, dobro igra leđima, može da šutne i sa poludistance i ima odličan skok. Imaju iskusnog Fundića koji ima veliki broj skokova u napadu, igrač koji svojom visinom i širinom zadaje velike probleme. Kostja Mušidi, kao i nekolicina ostalih košarakaša imaju NBA potencijal, ali mi moramo svojim iskustvom da pariramo toj mladosti".

Na posljednja četiri međusobna duela Mega je nadigrala Igokeu, pa će ovo biti idealna prilika Aleksandrovčanima da konačno prekinu crnu seriju i upišu trijumf, prvi od 2016. godine.

Ostanite uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC