• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA šampion u Zadru, posle TRI godine van košarke

Autor mondo.rs

Klub iz Dalmacije doveo je jednog od uspešnijih Amerikanaca koji su igrali na ovim prostorima.

KK Zadar doveo je NBA šampiona!

Glen "Big Bejbi" Dejvis (32 godine, 206 centimetara), osvajač titule sa Bostonom 2008, potpisao je ugovor sa hrvatskim klubom i zvanično je stigao u ABA ligu.

Poznati krilni centar, član slavne generacije Seltiksa, formalno je postao novi član Zadra, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost da klub raskine saradnju posle dva meseca.

"Dejvis se očekuje u Zadru sredinom nedelje, a u sastavu bi mogao biti već u subotu, kada će Zadrani u Krešinom domu ugostiti zagrebačku Cedevitu, u drugom kolu ABA lige", objavio je novi klub dugogodišnjeg NBA igrača.

Dejvis je godinama igrao na najvišem nivou i svojim kvalitetom i atipičnom pojavom (131 kilogram) bio je nezgodan za mnoge rivale. Međutim, ozbiljnu takmičarsku košarku nije igrao od 2015. godine, kada je u septembru bio na operaciji skočnog zgloba leve noge.

Bivši igrač Bostona (2007-11), Orlanda (2011-14) i Klipersa (2014-15) ukupno je u NBA odigrao 514 utakmica i prosečno je postizao osam poena, uz 4,3 skoka po meču.

"Doveli smo atraktivnog igrača koji će sigurno biti magnet za publiku. Reč je o košarkašu koji ima zavidno iskustvo igranja u najjačoj ligi sveta te će u Zadar doneti i određeni dašak spektakla. Neko vreme nije igrao profesionalnu košarku i treba videti koliko će mu trebati za prilagođavanje. Ipak, tokom pregovora iskazao je veliku želju da dođe u Zadar i smatram da će kombinacija 'Bejbi Šeka' i zadarske publike biti uistinu dobitna", ambiciozno je poručio sportski direktor Zadra, Branimir Longin.

Ljubitelji košarke u Srbiji mogli bi da imaju prvu priliku da uživo vide Dejvisa 26. oktobra, kada će Zadar gostovati Partizanu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC