• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan bolji i u basketu

Košarkaši Partizana pobijedili su Hemofarm sa 86:81 u drugoj utakmici finala Prvenstva Srbije. Meč u Vršcu obilježila je opšta tuča.

 PLEJ-OF: Partizan bolji i u basketu Izvor: MONDO

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije se znatno razlikovalo od prethodnih sedam, koliko su se puta sastali Partizan i Hemofarm ove sezone. Nijedan tim nije uspio da napravi razliku veću od tri poena.

U prvoj dionici, koja je završena rezultatom 22:21 za Vrščane, skoro konstantno je imao prednost domaći tim, a u drugoj su se konstantno mijenjali u vođstvu.

Crno-bijele je predvodio Aleks Marić, koji je samo za prvih 13 minuta ubacio 10 poena i zadao dosta problema Goranu Jagodniku. Prije svega njegovom dobrom igrom gosti su serijom 6:1 stekli prednost od 27:24.

Uslijedila je serija Hemofarma 6:0 za 30:27, da bi trojkom Aleksandra Rašića Partizan ponovo stekao prednost (32:30).

Vrščani su primijenili već provjereni recept u mečevima protiv osmostrukog uzastopnog prvaka države – stegli su ih u reketu i pustili da šutiraju van linije 6.25, a gosti su ubacili svega četiri trojke iz 19 pokušaja.

Košarkaši Hemofarma su igrali racionalno i dobro su raspodjelili poene. Utisak je da su, imajući u vidu igru Partizana, domaćini mogli da imaju i osjetniju prednost od tri poena na poluvremenu.

U istom ritmu počeli su Vrščani drugo poluvreme, vodili, a onda je za nepunih minut igre trojkama Dušana Kecmana i Lorensa Robertsa Partizan je poveo sa 54:53. Inače, Kecmanu su ti poeni u 27. minutu bili prvi u finalnoj seriji!

Potom je trojku ubacio i Aleksandar Rašić.

U posljednjem minutu treće četvrtine trener Željko Lukajić dobija tehničku grešku zbog prigovora, nakon što sudija nije zaustavio igru kada je teže pao Stefan Marković.

Partizan je tada stigao do vođstva od 63:57, a zatim dao još četiri laka poena za plus deset (67:57).

Crno-bijeli su imali i 13 poena viška, međutim sa dve trojke Gorana Jagodnika i dvojkom Stefana Markovića Hemofarm stiže na 70:75.

Tri minuta prije kraja i Hil pogađa trojku čime se Hemofarm potpuno rezultatski vraća u igru (77:76), a zatim Raško Katić dovodi domaćina u vođstvo.

Partizan je za pet minuta dao samo dva poena, i to Bo Mekejleb sa linije slobodnih bacanja.

Svega 74 sekunde prije kraja Lorens Roberts je pogodio trojku za 80:78

Poslije tog napada Raško Katić je udario Aleksa Marića laktom, a zatim pao na parket. Australijanac mu je vratio, a onda je počela opšta tuča.

Kada se gužva raščistila na terenu su ostali sa jedne strane Krstović, Marković i Hil, odnosno sa druge Mekejleb, Veseli i Roberts.

Bo Mekejleb je postigao prvi poen, a zatim je bio i precizan sa linije penala (84:80).

Stefan Marković ubacuje trojku (84:83), ali je pitanje pobjednika riješio Jan Veseli zakucavanjem.

Partizan je prvi meč na svom parketu dobio rezultatom 67:60 i za odbranu trona mu nedostaje još jedna pobjeda.

Naredni meč biće igran u petak u beogradskom Pioniru.

HEMOFARM: Anđušić, Hil 8, Marković 18, Obrenović, Krstović 13, Šutalo 4, Mačvan 7, Katić 15, Borisov 4, Marjanović 4, Petrović, Jagodnik 8.

PARTIZAN: Roberts 11, Sinovec, Mekejleb 23, Kecman 7, Milošević, Rašić 11, Mitrović, Božić 4, Marić 18, Veseli 11, Đekić, Vraneš 1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC