• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Kao da je Evroliga... Neka postane običaj

Autor mondo.rs

"Hala je bila krcata. Nadam se da ćemo naterati publiku da to bude uobičajeno", poželeo je Partizanov trener posle trijumfa.

 Čanak: Kao da je Evroliga... Neka postane običaj Izvor: MN PRESS

Posle velike pobede u derbiju protiv Cedevite u Zagrebu, košarkaši Partizana trijumfovali su i u "jadranskoj" premijeri pred svojim navijačima.

Predvođeni Radetom Zagorcem, kome je prijao ambijent punog "Pionira", izabranici Nenada Čanka savladali su Olimpiju u dramatičnom meču, odlučenom u poslednjim minutima.

Posle meča, Partizanov trener naglasio je značaj tog uspeha.

"Bitna pobeda za nas, da potvrdimo pobedu u Zagrebu. Očekivali smo tešku utakmicu i imali smo mnogo novih igrača, kojima je sve ovo novo - atmosfera u Pioniru, hala krcata kao da je evroligaška utakmica... Nadam se da ćemo svojim zalaganjem i borbom naterati publiku da ovo bude nešto što je uobičajeno i normalno", rekao je Čanak.


Dobru igru u odbrani on je istakao kao jedan od važnijih faktora trijumfa.

"Bio je primetan grč kod pojedinih igrača. Utakmicu smo izneli dobrom odbranom i jedina zamerka je nekontrola defanzivnog skoka. Olimpija nas je nadskakala i možda je razlog za to što smo igrali većinu vremena sa Zagorcem kao lažnom 'četvorkom'. Imali smo mali deficit u visini, ali bez obzira u utakmici ovakvog tipa u utakmici kod kuće ne možeš da dozvoliš da te protivnik nadskoči", rekao je Čanak.

Upitan šta uraditi povodom "visinskog deficita", trener Partizana odgovorio je...

"Igrali smo protiv tima koji ima Begića, Džonsa koji je 'četvorka' od 213 centimetara, Radulovića od 215 centimetara, a mi igramo sa Zagorcem koji je visok 204 centimetra i ima 95 kila. Uradićemo kad se Novica oporavi, kad dočekamo da Pecarski, dečko od 18 godina fizički ojača. U nekim trenucima je to pitanje fokusa, a u nekim trenucima je prossto u pitanju fizika", dodao je Čanak i pohvalio Pecarskog za dobar nastup.

Partizan Olimpija
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



"Čestitam igračima, tek je počela liga i na nama je da nastavimo da radimo. Pripremamo se dalje i u utorak nas čeka utakmica protiv Zenita", dodao je Partizanov šef struke, na kraju konferencije.

Pred crno-belima je dan za predah, pred pripremu utakmice protiv ruskog tima za koji igraju doskorašnja NBA zvezda Brendon Dženings, srpski reprezentativac Marko Simonović, poznati Rusi, Jevgenij Voronov i Sergej Karasjov...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC