• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novčano kažnjeno 18 fajtera iz Vršca

Akteri tuče u "Milenijumu", njih 18, novčano su kažnjeni od strane Košarkaške lige Srbije, ali očekuje se da odgovaraju pred zakonom.

 Novčano kažnjeno 18 fajtera iz Vršca Izvor: MONDO

Direktor košarkaške Superlige Tihomir Bubalo kaznio je novčano 18 igrača Partizana i Hemofarma zbog učešća u tuči na drugoj utakmici finala plej ofa, kao i košarkaški klub Hemofarm zbog incidenata u gledalištu.

Bubalo je Beti rekao da su igrači Partizana Aleksandar Marić i Aleksandar Rašić, kao i igrači Hemofarma Raško Katić i Goran Jagodnik kažnjeni sa po 1.000 bodova, odnosno 85.000 dinara (oko 850 evra), jer svaki bod vrijedi 85 dinara.

Po sedam igrača Hemofarma i Partizana kažnjeno je sa po 500 bodova, odnosno sa po 42.500 dinara (425 evra).

Tu kaznu platiće igrači Partizana Stefan Sinovec, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Petar Božić, Slavko Vraneš, Aleksandar Mitrović i Branislav Đekić. U Hemofarmu će bez 42.500 dinara ostati Bogdan Obrenović, Milan Mačvan, Marko Šutalo, Danilo Anđušić, Miloš Borisov, Boban Marjanović i Uroš Petrović.

Tihomir Bubalo je pohvalio Iliju Beloševića, Miliju Vojinovića i Dragana Neškovića .

"Sudije su izvanredno reagovale, kada su isključile vinovnike incidenta, kao i igrače koji su uletjeli na teren, a u tim situacijama su bili na klupama za rezervne igrače".

Na pitanje da prokomentariše kako su arbitri tačno znali ko je bio uključen u tuču jer je bio opšti metež, Bubalo je još jednom iznio pohvale na račun arbitara i ocijenio da su dobro uradili što nisu prekinuli utakmicu ili ispraznili dvoranu, iako je i publika učestvaovala u tuči.

"Odlično su se ponijeli. Stajali su sa strane, pamtili ko je sve bio uključen u incident i na kraju reagovali. Nije bilo razloga za prerani kraj utakmice, jer su se strasti smirile i opet su se stekli uslovi za igru".

Od KLS će biti novčano kažnjeni, ali što se tiče države trebalo bi da prođu kao i akteri incidenta u decembru 2005. godine, kada je između košarkaša Partizana i Hemofarma takođe izbila tuča. Tokom fajta u "Pioniru" Nebojši Joksimoviću je slomljen nos, Slavku Stefanoviću je pukla arkada, a Uroš Tripković je povredio ruku.

Nakon toga su protiv vinovnika incidenta podnijete krivične prijave i Dejan Milojević, Novica Veličković, Miloš Borisov i Slavko Stefanović su dobili uslovne kazne.

Isto treba očekivati i sada. Raško Katić i Aleksandar Marić, koji su označeni kao vinovnici incidenta u Vršcu, su već morali da daju izjave u policiji.

Kada su se malo smirile strasti, košarkaši obe tima nisu baš bili ponosni na ono što se dogodilo.

Mladi košarkaš Hemofarma Milan Maćvan izvinio se svima zbog skandala u kojem je njegov tim učestvovao na utakmici sa Partizanom.

Iskusni košarkaš crno-bijelih Dušan Kecman rekao je da su svi bili nervozni.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC