• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlašić: Vidi se da je Bakić igrao na višem nivou

Autori mondo.ba Autori Fena

Nakon dva uvodna poraza na startu Druge ABA lige košarkaši Zrinjskog nadaju se prvoj pobjedi u srijedu kada u Mostaru gostuje Sutjeska. U timu će biti i najnovije pojačanje - Boris Bakić.

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić je istakao da je osnovni problem lošijeg starta veliki broj povreda ključnih igrača tokom priprema za novu sezonu.

U međuvremenu igrači su se oporavili, ali takmičarski još nisu na svom maksimumu.

"U zadnjih petnaestak dana popunili smo se što se tiče sastava, digli smo formu i izgledamo bolje, prije svega, defanzivno. Problema imamo i dalje u fazi napada, što je bilo evidentno u zadnjoj utakmici (poraz od Rogaške 66:62, op. a.). Nadam se da će to sutra biti bolje, a sada smo dobili i još jedno pojačanje na vanjskim pozicijama - Borisa Bakića, koji će riješiti dio tih naših problema", rekao je Vlašić.

Boris Bakić iskusni je 32-godišnji košarkaš koji je u karijeri nosi dresove Budućnosti, Partizana, Crvene zvezde, Radničkog, MZT-a, Igokee, Metalca te Mladosti iz Zemuna.

Vlašić je rekao da Bakić, iako nije prošao pripreme sa Zrinjskim, u dosta dobrom fizičkom stanju te da će odmah na startu moći igrati barem dvadeset minuta po utakmici.

"Bakić je igrač o kojem ne treba trošiti puno riječi što se tiče njegovog košarkaškog znanja i njegove karijere. Nakon dva treninga vidi se da je to igrač koji je igrao na višem nivou i upravo je to igrač koji nam treba da popuni pozicije s obzirom da može igrati i na 'jedinici' i na 'dvici'", dodao je Vlašić.

Centar Zrinjskog Marko Ljujić pozvao je domaće navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i svojim navijanjem pomognu "Plemićima".

"S obzirom da smo startovali sa dva poraza, pomoć sa tribina će nam sigurno dobro doći. Mi smo naporno trenirali i spremali se, povrijeđeni igrači su se vratili i uz novo pojačanje očekujem da sutra maksimalno motivisano uđemo u utakmicu i nadam se pozitivnom ishodu", kazao je Ljujić.

Utakmica Zrinjski - Sutjeska igra se u srijedu, s početkom u 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC