• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemofarm više neće da igra!?

Uprava KK Hemofarm saopštila je u četvrtak da neće igrati treću utakmicu finala plej-ofa, u petak, protiv Partizana u Beogradu iz bezbjednosnih razloga i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja.

 Hemofarm više neće da igra!? Izvor: MONDO

"Na takav korak smo se odlučili, prije svega, iz bezbjednosnih razloga i incidenata nesvojstvenih sportu, kao i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja u međusobnim utakmicama Hemofarma i Partizana, koje nepotrebno dovodi do tenzije na terenu, a samim tim i do nemilih događaja. Svjesni smo odgovornosti ovakve odluke, ali smatramo da u ovakvom ambijentu nemamo ravnopravne uslove za osvajanje šampionske titule", ističe se u saopštenju vršačkog kluba.

Hemofarm u saopštenju tvrdi da je trenutna situacija "kulminacija nezdravih odnosa, koji vladaju u cjelokupnoj košarkaškoj organizaciji u Srbiji u posljednjih nekoliko godina i jasna poruka odgovornim licima koji rukovode ovim sportom u zemlji".

Vršački klub je podsjetio i na tuču koja se dogodila na utakmici sa Partizanom u beogradskom Pioniru u sezoni 2005/2006. Hemofarm navodi i incident iz sezone 2006/2007, kada su funkcioneri Partizana fizički napali sudije u hali u Vršcu.

"Zbog svega navedenog, smatramo da je KSS samo nemi posmatrač i ne možemo da nađemo opravdanje za izostanak njihovih reakcija u cilju zaštite regularnosti, kako bismo svi mogli da se ravnopravno borimo za titulu", ističe se u saopštenju.

Košarkaši Partizana pobijedili su u srijedu u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa i poveli sa 2:0 seriji, a meč je obilježila opšta tuča, poslije koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Tuča je izbila 74 sekunde prije kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku. Incidenata je bilo i na tribinama.

Košarkaška Superliga kaznila je ranije u četvrtak novčano ukupno 18 igrača dva kluba i Hemofarm zbog incidenta na tribinama.

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na tri pobjede. Treći meč trebalo je da se igra u petak od 18 sati u hali Pionir.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC