• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi kucao, skakao, lupao rampe i vikao: Daj mi je

Autor mondo.rs

Teodosić i Jokić ostali su u drugom planu u utakmici, koju je obilježio Marjanović sa 14 poena i 12 skokova za svega 15 minuta na parketu.

Boban Marjanović priprema se u za start četvrte NBA sezone u karijeri, prve kompletne u Los Anđeles Klipersima, na sebi svojstven način: koristeći minute na terenu efikasnošću kakvu pametna statistika rijetko bilježi!

Srpski gorostas igrao je rano jutros 15 minuta u pripremnoj utakmici sa Denver Nagetsima i za to vrijeme postigao 14 poena (5/8 iz igre), uz 12 skokova, asistenciju, tri blokade i dvije izgubljene lopte za 11 poena prednosti stečenih s njim na terenu.

Bio je prvi igrač utakmice u kojoj je domaćin zabilježio i četvrtu pobjedu u predsezoni, a gost prvi poraz u isto toliko duela - 109:103.

"Bobi" je bio raspoložen za igru, a publika u "Stejpls centru" mogla je jasno da čuje uzvik: "Daj mi je", dok je spuštao rampu Vilu Bartonu.

Boban Marjanović
Izvor: YouTube



Trener Klipersa, Dok Rivers, prvi put mogao je da računa i na Miloša Teodosića, koji je poslije oporavka od povrede zadnje lože igrao 15 minuta i ostao bez poena poslije četiri promašaja iz igre, uz zabilježenu asistenciju. Danilo Galinari je ubacio 16 poena, ali uz šut 5/14 iz igre, mada je imao i sedam skokova.

Rivers ponovo može da računa na Patrika Beverlija, koji se teško povrijedio prošle sezone, a ove srijede ujutru nisu igrali Tobajas Heris, Luk Mba a Mute, Marćin Gortat...

S druge strane, trener Nagetsa Majkl Maloun počeo je meč sa najjačom petorkom u kojoj se našao i Nikola Jokić, ali po završetku prve četvrtine nije više vraćao u igru ni srpskog centra, ni ostale: Bartona, Pola Milsapa, Džamala Mareja i Garija Herisa.

Samo je Barton ubacio više od četiri poena među starterima Denvera - 11.

Jokić je za 12 minuta postigao četiri poena, uz skok, tri asisitencije, ukradenu i dvije izgubljene lopte, nakon što je Lejkersima u dvomeču ubacio 14 i 20, a potom australijskom Pertu samo tri poena.

LACDEN
Izvor: YouTube



Zanimljiv meč odigran je u Teksasu, gdje su se Hjuston Roketsi poigravali sa Šangaj Šarksima uz 37 poena Džejmsa Hardena iz svega 18 šuteva iz igre - 128:86. "Brada" se uglavnom odlučivao za šut za tri i ubacio devet od 14 pokušaja, a imao je i pet skokova, devet asistencija, tri ukradene i pet izgubljenih lopti za 39 razlike s njim na parketu.



Suprotno njemu, nekadašnji košarkaš Sakramento Kingsa, Čikago Bulsa i Nju Orleans Pelikansa, Džejms Taft Fredet, slikovito je pokazao koliko želi da se vrati u NBA, pa je "opalio" 40 šuteva za svih 48 minuta u igri, ubacio 16 i duel završio sa 41 poenom, uz devet skokova, tri asistencije i dvije blokade.

"Džimer" igra za Šangaj od 2016. godine, a ima i tu čast da mu saigrač bude legendarni Luis Skola, koji je dočekan ovacijama u "Tojota centru", u kom je sezonama branio boje Hjustona. Zahvalio se sa 18 poena (8/13 iz igre) i 12 skokova za 40 minuta.

Rezultati:

Hjuston - Šangaj 128:86
/Harden 37, 5 sk, 9 as - Fredet 41, 9 sk, 3 as/

Oklahoma - Milvoki 119:115
/Džordž 26, 4 sk - Vud 19, 15 sk/

L. A. Klipers - Denver 109:103
/Marjanović 14, 12 sk - Lajls 15, 10 sk, 5 as/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC