• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita u nokdaunu: Izgubila i od Cibone!

Autor mondo.rs

Šampion Hrvatske doživeo treći poraz u samo četiri kola ABA lige. I to u gradskom derbiju!

 Cedevita u nokdaunu: Izgubila i od Cibone! Izvor: MN PRESS
Marko Ljubičić
Izvor: MN PRESS

Sezona je još u uvodnoj fazi, a Cedevita je suočena sa velikim problemom!

Tim koji je za ovu sezonu angažovao više stranaca od domaćih igrača, na čelu sa trenerom Sitom Alonsom, izgubio je i ovog vikenda, u gradskom derbiju protiv dojučerašnjeg "fenjeraša" tabele:

Cibona - Cedevita 78:75 (14:21, 22:21, 19:15, 23:18)

Pored poraza i očigledne krize, rukovodstvo hrvatskog prvaka biće zabrinuto i zbog načina na koji igra jedan od "jadranskih" favorita.

Dok je meč odmicao, Cedevita je u "Draženovom domu" ostajala u igri isključivo zbog dobrog šuta sa distance i 14 ubačenih trojki iz 28 pokušaja. Za to vreme, slobodna bacanja je šutirala samo 43 odsto (13/30), uz tek deset pogodaka za dva poena iz 36 šuta!

Cibona je takav nastup Alonsove ekipe kaznila i nanela joj treći poraz, posle Partizana i Mege. "Vukovi" su ovim trijumfom odmakli sa dna tabele, najviše zahvaljujući raspucanom Igoru Mariću, koji je u drugom delu meča postigao 20 od svoja 22 poena!

Srpski plejmejker Marko Ljubičić nadovezao se u 40. minutu na Marićevu trojku i takođe hicem iz daljine postavio 76:73. Iako je Cedevita imala šansu da uzvrati, Vitor Benite je promašio trojku, pa pogodio jedno slobodno bacanje i omogućio heroju pobede Cibone da sa linije penala stavi tačku na veliki uspeh ekipe Ivana Velića.

Pogledajte ključni trenutak utakmice - Ljubičićevu trojku:

Marko Ljubičić
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.


Interesantno je da je Cibona i prošle sezone uspela da pobedi tamošnjeg prvaka pred svojim navijačima, koji su je i večeras ispratili sa parketa povicima "Heja, heja, cibosi".

Za to vreme, igrači Cedevite su nervozni napustili "Draženov dom", u kojem je Džejms Bel večeras postigao pet trojki (17 poena), ali poslednju još u trećoj četvrtini, za vođstvo gostiju 39:45. Alonsov tim je u tim trenucima branio prednost i zadržao je nakratko, do trenutka u kojem je Marićeva trojka donela Ciboni prvi "plus", pred finiš treće četvrtine (51:49).

Favorit se trudio da sačuva mir i košem Andrije Stipanovića je pred poslednjih pet minuta "pobegao" na relativno mirnih devet razlike (57:66), što ipak nije bilo dovoljno da se izbegne još jedan potres višestruko skupljeg tima. Ljubičić je pokrenuo seriju domaćina, a Filip Bundović je zaokružio pogotkom uz faul, za prednost Cibone (68:66).

Usledio je još jedan, poslednji trzaj Cedevite, ali su promašeni penali Avgusta Lime i Benitea najavili kako će se završiti i ovaj meč njihovog tima.

Cibona Cedevita
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



CIBONA: Bilinovac 7, Uljarević 7, Ljubičić 9, Marić 22 (5/6 za tri), Bundović 5, Gilbert 10 (10 sk), Novačić 5 (5 sk), SLavica, Rejli Ros 10, Džeferson 3, Markota.

CEDEVITA: Kobs 5, Perković 3, Bajo, Benite 9, Madžet 6 (5 sk), Stipanović 6 (9 sk), Lima 4 (9 sk), Bošnjak, Kuk 10, I. Ramljak 10, Bel 17 (5/8 za tri), Agilar 5.

Pročitajte rezultate i parove 4. kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC