• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašna četvrtina Barse u Istanbulu!

Autor mondo.rs

Top 10 koš sa tri četvrtine terena "lansirao" je Darušafaku do vođstva posle "minus 10", ali je Barselona našeg trenera Svetislava Pešića odigrala savršenu poslednju deonicu i zabeležila prvu pobedu na strani ove sezone u Evroligi.

 Strašna četvrtina Barse u Istanbulu! Izvor: MN PRESS

Top 10 trojka Berka Demira uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena podigla je ekipu Darušafake u trećoj četvrtini, kada je turski sastav uz podršku sa tribina "Folksvagen arene" stigao sa "minus 10" na "plus 6" pred poslednju deonicu.

U njoj, tim trenera Ahmeta Čakija doživeo je mini-debakl sa odbranom koju je postavio Svetislav Pešić:

Darušafaka - Barselona 71:79 (18:23, 22:24, 24:11, 7:21) u prvom meču 4. kola Evrolige ovog petka uveče, posle kog je "Blaugrana" stigla do prve pobede na strani ove sezone.

DARBAR
Izvor: YouTube



Majkl Erik ubacio je 17 poena (5/7 iz igre) uz devet skokova, a dvocifren kod domaćih bio je samo još Stenton Kid koji se razigrao u drugom poluvremenu i stigao do deset poena (4/7 iz igre). Rej Mekalum je šutirao samo 3/9 i završio susret sa šest poena, koliko je imao i Džeremi Evans. Berk Demir je pogodio dve od šest trojki, jednu sa svoje polovine i završio susret sa osam poena i pet skokova. U gostujućem timu, Kris Singlton nije briljirao u šutu za dva (3/8), jeste za tri (3/4), ali je pogodio svaki put kada bilo važno, pa mu uz učinak od 18 poena, pet skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i blokadom pripada status igrača utakmice. Blizu je bio Ante Tomić sa 17 poena, četiri skoka i dve asistencije, a trener Pešić imaće razloga da bude zadovoljan i igrama Tome Ertela - 13 poena, 1/4 za tri, četiri skoka, pet asistencija, dve ukradene lopte i Kevina Serafana - devet poena, 4/7 ta dva i šest skokova.

Do vezanih gostovanja Baskoniji i Bajernu u naredne dve runde, "Dački" će na tabeli ostati "crtica" iz duela sa "fenjerašem" iz Podgorice, ekipom Budućnosti. Barselona će, međutim, dočekati Makabi sa skorom 2-2, iako je Demirov koš sa "svog" penala "lansirao" Čakijev tim do vođstva od šest poena razlike zahvaljujući serijama 16:4 na startu i 11:4 na kraju treće deonice.

Malo ko je verovao tada da će Katalonci, koji su vodili 7:17 i 33:43, imati snage da uzvrate, ali ne i Pešić koji je na početak četvrte deonice poslao pokretljivu petorku na parket (Toma Ertel, Pau Rivas, Kevin Serafan, Jaka Blažič, Pjer Oriola) i momentalno okrenuo tok meča u korist svog tima.

Barsa je otvorila poslednjih deset minuta serijom 0:9, kada je počela rezultatska "klackalica", a konačan udarac gosti su Darušafaki naneli nakon što je Majkl Erik ubacio oba penala i izjednačio na 69:69 (3:44 do kraja). Na poene Anta Tomića promašajem za tri poena "odgovorio" je Džon Dibler, Kris Singlton znao je to da kazni 15. poenom na drugoj strani, što je isprovociralo Reja Mekaluma na novi šut za tri.

Tačnije - dva!

I oba je promašio, anulirajući potencijalno važan skok Džeremija Evansa u napadu, pa je po pravilu usledila brza i konkretna kazna na drugoj strani - Ertel je položio loptu u obruč za 69:76 na 2:06 do kraja i to je, ispostaviće se, bio presudan trenutak meča, iako su zeleno-beli imali dovoljno vremena da se vrate u egal.

Četvrtu trojku uzastopno promašio je ovog puta Mohamed Bajgul što je bio kraj otpora domaćeg sastava.

Rezultati 4. kola:

četvrtak

Anadolu Efes – Fenerbahče 89:83

Bajern Bajern – Baskonija 77:71

Armani Milano – Himki 81:80

Real Madrid – Budućnost 89:55


Olimpijakos – Makabi Tel Aviv 88:80

petak

Darušafaka – Barselona 71:79
Panatinaikos – Žalgiris 83:87, 76:76
Gran Kanarija – CSKA Moskva 91:106

Tabela
: Real 4–0, CSKA 4–0, Fenerbahče 3–1, Milano 3–1, Olimpijakos 3–1, Efes 3–1, Panatinaikos 2–2, Barselona 2–2, Bajern 2–2, Žalgiris 2–2, Gran Kanarija 1–3, Darušafaka 1–3, Makabi 1–3, Baskonija 1–3, Himki 0–4, Budućnost 0–4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC