• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekajući novog trenera, Partizan u Ankari

Autor mondo.rs

Crno-beli u okviru 5. kola Evrokupa gostuju Turk Telekomu (sreda, 18.00), jednom od direktnih rivala za plasman u Top 16.

 Čekajući novog trenera, Partizan u Ankari Izvor: MN PRESS

U senci potrage za naslednikom Nenada Čanka, što bi već tokom današnjeg dana mogao da postane poznati italijanski trener Andrea Trinkijeri, košarkaši Partizana otputovali su u Tursku, na meč 5. kola C grupe Evrokupa.

Protivnik im je Turk Telekom iz Ankare, koji se pobedom u Trentu prošle nedelje bodovno izjednačio sa Partizanom i tom italijanskom ekipom (svi po 1-3).

U gornjoj polovini tabele su Zenit, Asvel i Valensija (po 3-1), sada već apsolutni favoriti za prolaz u Top 16 fazu, dok će se Partizan, Trento i Turk Telekom najverovatnije boriti za četvrtu poziciju.

Kao i decembra 2017, kada je sa klupe otišao Miroslav Muta Nikolić, a Čanak tek pristizao u klub, "vruć krompir" u ruke je dobio pomoćni trener Aleksandar Aca Matović. On je prethodnih nekoliko dana spremao ekipu za važan meč, a pred polazak na put najavio borbu za prekid serije od pet uzastopnih poraza, u ABA ligi i evrotakmičenju.

"Situacija u kojoj se nalazimo jeste specifična, ali se trudimo da na to ne obraćamo veliku pažnju, već da se fokusiramo na svoju igru i na analizu igre našeg protivnika. Oni su u gostima protiv Trenta došli do važne pobede i sigurno će želeti da je na neki način potvrde, tako da budu ispred nas kada se završi prva polovina takmičenja po grupama. Sa druge strane, verujem da mi možemo da odigramo u dobrom ritmu i da dođemo do pobede koja bi nam puno značila", rekao je Matović.

Prošle sezone on je bio vršilac dužnosti šefa struke u duelu sa Bilbaom, koji je završen ubedljivim porazom (67:83).

Crno-belima ostaje samo da sada probaju da odrade bolji posao, protiv ekipe za koju nastupaju iskusni evroligaški igrači - Silvan Landsberg, Ender Arslan, Keni Gebrijel, Kaja Peker i naravno nekadašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac.

"Pobedom u Ankari stekli bismo lepu šansu za plasman u Top 16, ali put do pobede neće biti nimalo lak. Turk Telekom ima odličnu ekipu, punu iskusnih igrača, koji svakome mogu da naprave probleme. Svesni smo da uloga favorita pripada njima, ali mislim da smo u stanju da taj odnos snaga učinimo drugačijim kada utakmica počne", poručio je mladi bek Amar Gegić.

Kada se podvuče crta, imperativ je, ako ne trijumfovati, onda makar ne izgubiti velikom razlikom, koja bi mogla da se nadoknadi u poslednjem kolu u Beogradu!

PAROVI 5. KOLA GRUPE C

utorak

Asvel - Zenit 20.30

Valensija - Trento 20.30

sreda

Turk Telekom - Partizan 18.00

TABELA: Zenit 3-1, Asvel 3-1, Valensija 3-1, Partizan 1-3, Turk Telekom 1-3, Trento 1-3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC