• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Zvezda ide u stečaj, ostavka Lučića

Zvezda u najtežim trenucima od postojanja - odlazi u stečaj, uprava otišla! Sada se čeka stečajni upravnik...

 KK Zvezda ide u stečaj, ostavka Lučića Izvor: MONDO

Od četvrtka, 1. jula 2010. godine KK Crvena zvezda ulazi u stečajni postupak.

Tu informaciju u utorak predveče novinarima je otkrio predsjednik kluba Vladislav Lale Lučić, koji je već u narednoj rečenici obrazložio da je on, uz ljude koji su sa njim došli u klub, zbog nemogućnosti da se stečaj izbjegne - podnio, kako kaže, moralnu ostavku.

Pored Lučića, sa Malog Kalemegdana su, poslije sednice Upravnog odbora otišli i Bratislav Đorđević, Božidar Maljković, Milorad Belić, Predrag Nikolić, Vladimir Kostić i Nikola Marjanović.

U Crvenu zvezdu će uskoro ući stečajni upravnik koga će odrediti sudija Privrednog (Trgovinskog) suda i on će do, svi se u klubu nadaju, izlaska iz stečaja voditi klub zajedno sa Mirkom Pavlovićem, koji je dobio ovlašćenja Upravnog odbora da rukovodi klubom sa Malog Kalemegdana.

"Poslije pet mjeseci, koliko je prošlo od kada smo ušli u klub, stečaj je pred nama, tako da je moralni čin da podnesemo ostavke. Dolazi nam stečajni upravni, koji bi nas (Upravu) ionako raspustio, a ipak mi imamo neka prazimena, koja ne zaslužuju takav čin", reklao je Lučić novinarima.

"Mi smo podnijeli ostavke, ali ćemo biti tu da pomognemo koliko možemo. Mislim da je vrijeme da se neko drugi pozabavi Crvenom zvezdom. Nadam se da će neko naći interes da pomogne ovom klubu".


"Hoćemo Bracu za stečajnog"

U Zvezdi se nadaju i da će za stečajnog upravnika biti postavljen Svetozar Obrenović koji je i sam prisustvovao sastanku UO u utorak popodne.

"Do tada, klub će voditi Mirko Pavlović, a mi ćemo mu pomoći. Pored njega, klubom će dok traje stečajni postupak voditi stečajni upravnik, a mi bismo voljeli da to bude Braca".

Ko je Braca pitali su novinari, a Lučić u prvi mah nije uspio da se sjeti imena i prezimena gospodina, koji je prisustvovao sastanku UO. Na kraju, ljubazni gospodin se predstavio.

"Svetozar Obrenović".

Lučić je potom obrazložio zbog čega na Kališu žele baš njega.

"Ko će biti stečajni upravnik zavisi od odluke suda. Volio bih da to bude baš on, jer je Zvezdaš od rođenja i već je bio angažovan u klubu, a ima mnogo iskustva u ovakvim slučajevima. Naravno, odluka je na sudu, ali mogli biste i vi novinari da pomognete malo da to bude baš on. Bilo bi lijepo", prokomentarisao je Lučić.
"Zvezda neće biti ugašena"



On je potom naglasio da ulazak u stečaj ne znači i gašenje kluba, odnosno da će dok postupak traje, KK Crvena zvezda nastaviti da postoji, tj. funkcioniše. Da se takmiči, igra utakmice...

"Dok traje stečajni postupak, Crvena zvezda bi trebalo da misli o dvije stvari, a to su nova sredstva i tim. U svakom slučaju klub će nastaviti normalno da živi".

Prve prognoze, koje su zasnovane na preliminarnim razgovorima sa povjeriocima, kao i dozi optimizma, su da bi Zvezda mogla da izađe iz stečaja do kraja godine.

"Zvezda neće biti ugašena", decidirano je odgovorio Lučić.

Pitanje je da li će joj status pravnog lica pod stečajem ugroziti učešće u NLB ligi... Lučić je kratko prokomentarisao da ne vidi razlog zbog kojeg crveno-bijeli naredne sezone ne bi bili među učesnicima. U ovom trenutku više ga brine sastav tima.

Lučić je u danu u kojem je podnio ostavku odlučio da još jednom podsjeti na situaciju u kojoj je prihvatio da bude prvi čovjek kluba u dubokoj finansijskoj krizi.
"Dug smanjen sa 12 na pet miliona evra"

"Znali smo da je klub u rasulu i kada smo ulazili u ovo. U početku, saopštili smo da je dug 12 miliona evra. Za pet mjeseci uspjeli smo da smanjimo dug za sedam miliona evra, ali nismo uspjeli da izbegnemo stečaj. Dali smo sve što smo mogli, naslijedili smo brod u oluji, a uveli ga u mirnu luku i sada je vrijeme da neko drugi pokuša bolje", priča Lučić.

Kako kaže, njemu ni danas nije jasno zbog čega se brojni Upravni odbor koji je formiran tokom ove sezone tako brzo rasuo...

"Kada sam došao ovde, imenovan je najjači Upravni odbor u istoriji, koji je mirno mogao da vodi i državu, a kamoli Crvenu zvezdu. Malo po malo, odlazili su od mene, tj. nas... Ne znam da li imam šugu ili neku infekciju, ali su jedan po jedan odlazili od mene. Još ranije sam rekao da sam ja finansijski mogao da pomognem svojom penzijom. Nadam se da će se u ovoj situaciji pojaviti neko ko je dovoljno finansijski moćan da pomogne Crvenoj zvezdi", podvukao je Lučić.

Četvorica košarkaša Zvezde u ponedeljak su zatražila raskid ugovora sa klubom, kako bi kao slobodni igrači potražili novu sredinu za nastavak karijere.

(N. Janković, P. Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC