• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri poslije Krke: Raduje me kako rastemo...

Autor mondo.rs

"Mi kad igramo dobru odbranu - onda igramo dobro. Ako igramo tako-tako odbranu, onda nije dobro...", poručio je Italijan poslije pobjede nad Krkom.

 Trinkijeri poslije Krke: Raduje me kako rastemo... Izvor: MN PRESS

Najubjedljivija pobjeda Partizana od dolaska Andree Trinkijerija!

Sigurnom igrom u prvoj četvrtini, mirnim hodom u drugoj, a potom "završavanjem posla" u nastavku meča protiv Krke (87:55), crno-bijeli su "vezali" tri trijumfa u svim takmičenjima, u godini koja je počela porazom od Ritasa u Evrokupu.

Tada je Italijan bio ljut na igrače zbog vječitih padova koncentracije, dok ih je ovoga puta pohvalio za fokus od prvog do posljednjeg minuta utakmice.

"Bili smo dovoljno ozbiljni za ovaj meč. Sve kako treba, iako ništa fantastično", rekao je Trinkijeri na početku kratke "press" konferencije u hali "Aleksandar Nikolić.

"Imali smo dugu rotaciju, svi su učestvovali...Bilo je dobrih momenata, bili smo ozbiljni u odbrani cijeli meč i to je bilo ključno. Mi kad igramo dobru odbranu - onda igramo dobro. Ako igramo tako-tako odbranu, onda nije dobro".

Na pitanje koliko ga raduju "rutinske pobjede" kao trenera uzvratio je kontrapitanjem:

"Koliko dobrih trenera koji se poznaješ se raduju često. Malo? Odgovorio si sam...", kazao je Trinkijeri i potom poslije kratke pauze nastavio

"Kada sam došao prvi cilj je bio da shvatim situaciju, šta je lijevo, desno, gore ili dole, koji je uopšte naš pravac... Našli smo pravac, to je odbrana i timska košarka, neće uvijek biti sjajno, ali znamo kako treba. Nekad ćemo igrati dobro, nekad ne. Odbrana, koncentracija i postavljanje tijela je najvažnije za nas. Ne radujem se, to je 'entry level' za našu, ali radujem se kako rastemo, sve više izgledamo kao ekipa. Zna se ko treba dodaje loptu, ko da pravi blokade, ko šta da radi, ne uvijek, ali ide polako na bolje...".

Marko Pecarski je na današnjem meču dobio šansu i završio s dvocifrenim košgeterskim učinkom, ali Trinkijeri nije želio da mnogo govori o partiji talentovanog igrača.

"Igrao je 20 minuta. Da...", kratko je ponovio Italijan.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lane moje

Samo tako. Polako a sigurno. Sve čestitke igračima Partizana i trenerima.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC