• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Peno povredio koleno

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije nalazi se pred višemesečnom pauzom, a trener Aito Reneses pita se kako će popuniti rotaciju na spoljnim pozicijama.

 Stefan Peno povredio koleno Izvor: MN PRESS

Plejmejker Albe Stefan Peno povredio je koleno u subotnjoj utakmici Bundes lige protiv Bajrojta.

On je iz dvorane odmah prebačen u bolnicu i mada još nema konačne dijagnoze, strahuje se da su mu stradali ligamenti, što bi značilo da ga čekaju operacija i mukotrpan oporavak, uz potencijalni povratak na teren tek početkom iduće sezone.

"Ova pobeda je za Stefana. Nije izgledalo dobro, ali nadam se da je imao sreće u toj nesreći", rekao je Johanes Timan, najbolji strelac Albe u pobedi od 86:68.

Podršku zemljaku pružio je i krilni centar Bajerna Milan Mačvan, koji je u poslednjih godinu dana dva puta kidao prednji ukršteni ligament.

Prekaljeni trener Aito Garsija Reneses sada je već suočen sa ozbiljnim problemima, jer mu se krajem decembra povredio prvi plejmejker Pejton Siva, a pre nekoliko dana u meču protiv Monaka i Jošiko Saibu.

"Povrede su najgora stvar u košarci. Igrači ne mogu ništa da urade da ih spreče, a kada se dese, moraju da budu izuzetno strpljivi. Od 34 utakmice koje smo odigrali ove sezone, Siva je nastupio samo u 14, Saibu u 18, Hermanson i Kliford u 24... Bilo je i nekih lakših povreda. Kada sve to uzmem u obzir, zaista sam iznenađen što smo uspešni u sva tri takmičenja", prokomentarisao je španski stručnjak.

Alba u utorak u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa dočekuje Partizan, ali meč neće imati rezultatskog značaja ni za jedne ni za druge. Berlinci će u četvrtfinale kao prvi u grupi E, dok su crno-beli porazom od Ritasa izgubili i teoretske šanse za prolaz.

Penova povreda sigurno će donekle poremetiti planove selektora Aleksandra Đorđevića, koji bi ovih dana trebalo da saopšti spisak kandidata za nastup u završnici kvalifikacija za Mundobasket. "Orlovi" 21. februara gostuju Estoniji, pa 24. dočekuju Izrael, a za siguran plasman na šampionat sveta potrebna im je još jedna pobeda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC