• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema euforije, Radonjića brine raspored

Autor mondo.rs

Trener Bajerna ne pominje plasman u plej-of Evrolige, samo traži od igrača da nastave da pružaju maksimum.

Velika pobeda nad Fenerbahčeom, mnoge ljubitelje košarke je učvrstila u uverenju da bi Dejan Radonjić i ekipa Bajerna ove sezone mogli da budu to pozitivno iznenađenje u Evroligi, kao što je proletos bio Žalgiris, koji je na kraju došao do Fajnal fora i u Beogradskoj areni zauzeo treće esto.

Bavarci, za koje nastupaju Stefan Jović, Vladimir Lučić i Nemanja Dangubić, dok je Milan Mačvan povređen, zauzimaju sedmo mesto na tabeli, sa skorom 11-10.

Naizgled se nalaze u odličnoj poziciji za juriš na Top 8, ali kada se pogleda malo pažljivije...

"Imamo izuzetno težak raspored, mnogo teži nego ekipe koje su nam glavni konkurenti. Imamo čak šest gostovanja i samo tri meča kod kuće, tako da je nezahvalno praviti bilo kakve projekcije", rekao je Radonjić za "Sportski žurnal".

"Naše je da nastavimo da dajemo maksimum i da vidimo za šta će to biti dovoljno".

Bajern je i pre kraja prošle sezone znao da će se vratiti u Evroligu zahvaljujući dvogodišnjem "vajld kardu", ali je onda to pravo na neki način potvrdio, osvajanjem Bundes lige.

Radonjić je u tih nekoliko meseci postavio temelje igre kojom ove zime pravi odlične rezultate u elitnom kontinentalnom takmičenju, dok je u domaćem prvenstvu Bajern ubedljivo prvi. I ne samo to, već je i dalje neporažen, posle 18. kola.

"U Evroligu smo krenuli sa ciljem da svima budemo konkurentni. Uspeli smo uprkos mnogobrojnim problemima i povredama, kao što je Mačvanova, a kasnije i Bukerova. Iza nas je 21 kolo, imamo 11 pobeda i još devet prilika za nešto više, a kao i do sada, u svaki meč ćemo ući sa željom da pružimo maksimum i da slavimo".

Crnogorski stručnjak, koji je u subotu proslavio 49. rođendan, posle tri pobede u poslednja četiri kola, spremaće ekipu za tri gostovanja zaredom - protiv Baskonije u Vitoriji 8. februara, posle pauze zbog nacionalnih kup takmičenja sledi okršaj sa Realom u Madridu (22. februara) i potom putovanje u rodnu Podgoricu, gde će Budućnost 1. marta dočekati šampiona Nemačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC