• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "šije" one sa "A" licencom...

Prema rezultatima ostvarenim u Evroligi u posljednje tri godine, košarkaši Partizana su deseti najuspješniji tim u Evropi.

 Partizan "šije" one sa "A" licencom... Izvor: MONDO

Crno-bijeli imaju skoro dvostruko više bodova od nekih ekipa sa "A" licencom.
Prema novom sistemu bodovanja, koje je uvela Evroliga, crno-bijeli su u prethodne tri sezone sakupili 107 bodova, a Žaligiris, koji ima "A" licencu, samo 66.

Ukoliko bi Evroliga ostala dosljedna bar do leta 2012. godine, kada ističu sadašnji petogodišnji ugovori za "A" licencu, Partizan bi mogao da se nada da će konačno dobiti status povlašćene ekipe. Da bi to ostvario, minimum koji bi šampion Srbije u naredne dve sezone morao da ostvari je plasman u drugu fazu takmičenja.

U ovom trenutku, Partizan ima 15 bodova više od Valensije, koja je na 11. mjestu, 23 boda više od Himkija, koji je na 12. mjestu, 27 više od Lijetuvos Ritasa i 30 više od Huventuda.

Da bi 2012. godine dobio "A" licencu, najbolji klub Srbije u naredne dve sezone neće smjeti da dopusti da ga neki od tih klubova pretekne.

U skladu sa novim sistemom bodovanja, svaka pobjeda u Evroligi i Evrokupu donosi dva, a poraz jedan bod. Za plasman u Top 16 fazu dobijaju se još dva boda, a isto toliko i za plasman u četvrtfinale. Odlazak na završni turnir vrijedi jedan bod, koliko i plasman u finale.

Upravo zbog uvođenja ovog sistema bodovanja, crno-bijeli su ove sezone spušteni u treći šešir uoči žrijebanja za sastav grupa za sezonu 2010/11.

Po starom sistemu, Partizan bi bio u prvom šeširu kao učesnik Fajnal fora prethodne sezone...

U ovom trenutku "A" licencu ima 13 klubova: CSKA (134 boda), Barselona (129), Olimpijakos (120), Kaha Laboral (119), Montepaski (112), Makabi (110), Panatinaikos (110), Real (108), Unikaha (90), Fenerbahče (73), Efes (69), Lotomatika (69) i Žalgiris (66).

Dakle, Partizan trenutno ima bolji učinak od Unikahe, Fenera, Efesa, Lotomatike i Žalgirisa, a veliki Real bježi bod crno-bijelima... Nisu daleko ni PAO, Makabi, Montepaski.

(agencije/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC