• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Vjerovatno idem u taj NBA

Tokom ljeta 2005. godine bio je košarkaš Atlasa... Pet godina kasnije, razmišlja o tome da ipak prihvati ponudu Minesote i postane NBA igrač.

 Peković: Vjerovatno idem u taj NBA Izvor: MONDO

Put kakav većina igrača nikada u karijeri ne pređe, centar crnogorske reprezentacije Nikola Peković prešao je za svega pet sezona.

Od odlaska iz Atlasa, šta znači vrhunska košarka naučio je u Partizanu (2006-2008), kod Duška Vujoševića, a usavršio u Panatinaikosu (2008-2010), kod Željka Obradovića.

Sada, misli da je vrijeme da napravi stepenik više u karijeri i "ode u taj NBA".

"Vidjećemo...", kaže Peković.

Ipak, onda se odlučio da nagovesti ishod pregovora sa vlasnicima Minesote Timbervulvsa.

"Vjerovatno ću prihvatiti tu ponudu i nadam se da će što prije da se realizuje priča sa ovima iz Amerike", dodaje krupni momak iz Bijelog Polja, koji je na taj način demantovao pisanja stranih medija da je on već novi "vuk" i da će za naredne tri sezone zaraditi 13 miliona evra.

Dakle, Peković još nije potpisao za Minesotu.

"Biće sve poznato u narednih par dana... Mislim da je vrijeme da napravim korak unaprijed u karijeri, da krenem ka NBA ligi i vidim kako to izgleda", dodaje Peković, koji je sa Partizanom osvojio tri titule prvaka Srbije, dva prstena u NLB ligi i jedan Kup Radivoja Koraća, dok je sa Panatinaikosom bio šampion Evrope, dvostruki šampion Grčke i osvajač Grčkog kupa.

Malo li je za pet sezona?

Ipak, sada Peković razmišlja na patriotski način i pregovore oko novca ostavlja po strani. Priprema se sa reprezentacijom Crne Gore, koja mu pruža priliku da se podsjeti kako to radi selektor tima i njegov bivši trener među crno-bijelima Duško Vujošević.

Vujoševića, Pekovića i ostale čekaju kvalifikacije za EP 2011. godine.

Bilo bi to prvo veliko košarkaško takmičenje na kojem bi samostalna Crna Gora nastupila.

"Ni Duško, ni mi igrači ne bismo ulazili u ovaj projekat da ne želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Mi smo mlada i mala zemlja za koju bi to bio veliki uspjeh", kaže Peković, koji kao NBA pretendent kaže da na svakom treningu ima ponešto da nauči od Vlada Šćepanovića i Predraga Drobnjaka.

O "orlovima"?

"Jesu mladi, ali vjerujem u njih. Oni su još u Poljskoj pokazali koliko mogu, mada to niko nije očekivao. Volio bih da imaju uspjeha i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj", kaže Peković, koji je počeo da trenira sa 15 godina, a deset godina kasnije na stolu ima višemilionski ugovor sa NBA timom.

On je rođen 3. januara 1986. godine, visok je 211 centimetara, a težak oko 120 kilograma.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC