• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora od "minus 19" do trijumfa!

Autor mondo.rs

"Crveni" na krilima fantastične partije Dereka Nidama napravili preokret u Kijevu, pa će im u Podgorici protiv Letonije biti dovoljan i poraz sa manje od devet poena razlike.

 Crna Gora od "minus 19" do trijumfa! Izvor: MONDO

Reprezentacija Crne Gore je na "pola koraka" od plasmana na Mundobasket 2019!

U verovatno ključnoj utakmici, Ukrajina je u Kijevu savladana rezultatom 74:76, po četvrtinama (34:17, 6:9, 16:25, 18:25).

"Crveni" su krajem prve četvrtine gubili 29:10 i delovali potpuno raštimovano i nemoćno u duelu sa agresivnom selekcijom domaćina. U drugoj deonici su zaigrali maksimalno u defanzivi, ali je i dalje nedostajao dobar napad, da bi u drugom poluvremenu Derek Nidam preuzeo kormilo i u svom stilu "razbio" domaćina trojkama i prodorima, a usput i razigrao svoj tim!

Amerikanac sa crnogorskim pasošem u drugom delu je ubacio 23 od svojih 26 poena i bio najzaslužniji što je selekcija pod vođstvom Zvezdana Mitrovića stigla do preokreta i vredne pobede.

POVEZANE VIJESTI

Da bi dovršili posao i prešli i tih "pola koraka", u ponedeljak će u Podgorici morati da zaustave direktnog konkurenta Letoniju.

S obzirom na pobedu od devet poena razlike iz prvog susreta u Rigi, Crnogorci će se plasirati na Svetski kup i ako izgube u poslednjem kolu, ali neće smeti više od "minus osam".

Letonija je mogla da izbori klasično "finale plej-ofa" da je kod kuće savladala Španiju, ali "crvena furija" uprkos odavno obezbeđenom prolazu nije imala milosti.

UKRAJINA: Bojarkin 2, Pustozvonov, Kruto 2, Lukašov 7, Lipovi 8, Bobrov 19, Pavlov, Kravcov 2, Petrov 13, Sanon, Mišula 16 (5/8 za tri), Bliznjuk 5.

CRNA GORA: Nidam 26 (4/7 za tri), Su. Šehović 9 (2/3 za tri), Sekulić 3, A. Popović 8, Dubljević 14, Radović 2, Todorović 8, Vranješ, Se. Šehović 4, P. Popović 5, Đurišić.

Ukrajina - Crna Gora 74:76, Mundobasket 2019 kvalifikacije
Izvor: Youtube/FIBA

GRUPA I - 9. KOLO:

Turska - Slovenija 77:58
Ukrajina - Crna Gora 74:76
Letonija - Španija 62:67

TABELA: Španija* 9-2, Turska* 8-3, Crna Gora 7-4, Letonija 6-5, Ukrajina 5-6, Slovenija 2-9.

Jurnjava za rezultatskim "minusom" u Kijevu trajala je tačno 20 minuta. Nakon "bega" domaćina na 29:10 u 9. minutu, Mitrovićeva četa uspela je da u 29. minutu priđe na 52:51.

Ukrajinci su se vratili na "plus pet", ali je u 33. minutu zabeleženo prvo izjednačenje na meču (56:56), u istom minutu i prvo vođstvo (56:60), a dva minuta kasnije i rekordna prednost Crne Gore - 57:65!

Uprkos seriji "crvenih" 14:1 na startu poslednje deonice, u Kijevu nije izostala dramatična završnica.

Bobrov je dva i po minuta pre kraja sa dva vezana koša doneo preokret (69:68), na šta su odgovorili Nidam četvrtom trojkom, a potom u istom stilu i Bojan Dubljević - 69:74.

U završnici su "crveni" promašili čak četiri slobodna bacanja i tako ipak dali šansu Ukrajincima za preokret. Domaćin je u poslednjih pet sekundi mogao do produžetka ili pobede, ali Bobrov nije šutnuo na vreme...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC