• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boškovi klinci pate od dječijih bolesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije U20 Boško Đokić smatra da njegovi izabranici zasluženo ne igraju u polufinalu Evropskog prvenstva.

 Boškovi klinci pate od dječijih bolesti Izvor: MONDO

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije vodila je tokom cijele četvrtfinalne utakmice, ali je Mario Delaš u poslednjim sekundama dao pobjedonosni koš.

U polufinale Evropskog prvenstva u Zadru otišla je Hrvatska, dok će "orlići" morati da se zadovolje utješnim plasmanom od petog do osmog mjesta.

Prema mišljenju njihovog selektora Boška Đokića tamo i zaslužuju da budu jer predugo pate od dječjih bolesti.

"Ovo nam je treća utakmica za redom da gubimo u poslednjim sekundama. U pitanju su dječije bolesti i one predugo traju", izjavio je Đokić poslije poraza u četvrtfinalu od domaćina sa 76:75.

"Ključni trenutak nije bio o skok u napadu Delaša koji nisam ni vidio, nego pas Nedovića u želji da doda Musliju, kada smo imali tri poena prednosti. Nama taj koš uopšte nije bio potreban. Samo je trebalo da prođe vrijeme", dodao je selektor srpskih košarkaša uzrasta do 20 godina i pohvalio suđenje i ambijent u dvorani "Višnjik".

Boško Đokić je sasvim realno objasnio zašto su njegovi izabranici zaslužili da u subotu igraju protiv Rusije u razigravanju, a ne protiv Grčke u borbi za finale.

"Poslije drugog kruga sam rekao definiciju ove ekipe ispred koje stojim, pogotovo akda gubi. Tim ima kvalitet za polufinale, ali igrom i nekim detaljima van toga plasman između petog i osmog mjesta ipak više zaslužujemo".

I dok u srpskom taboru konstatuju da su ih glupe greške koštale pobjede, Hrvati ističu da je odlučilo zajedništvo, ogromna želja i sreća na kraju.

A srećne ruke bio je MVP prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Kada je šest sekundi prije kraja Dino Butorac promašio treće slobodno bacanje za izjednačenje Mario Delaš kaže da je samo želio da iznudi prekršaj, nije ni pomišljao da će dati odlučujući koš.

"Bacio sam loptu prema košu da iznudim faul, a ona je ušla. Jedino što mi je u tom trenutku prošlo kroz glavu bilo je: da li je moguće", priznao je Delaš, koji je u poslednjem skoku bio spretniji od Dejana Muslija i Andreje Milutinovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC