• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvalin: Biće ovo nezabilježen pokušaj!

Bakić kapiten, u sastavu "dječaci" Nedović, Radosavljević, Stojačić, Rondović, Katnić, Jelovac, Arnautović, Majstorović..Vratio se mlađi Dragićević.

 Uvalin: Biće ovo nezabilježen pokušaj! Izvor: MONDO

Dok pokušava da pronađe izlaz iz najveće finansijske krize u istoriji, suočena sa stečajnim postupkom, Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je trenera za narednu sezonu, 2010/11.

To je Mihajlo Uvalin.

Mladom stručnjaku povjeren je ne baš prijatan posao, koji je on hrabro prihvatio. Uvalin će naredne sezone predvoditi vjerovatno najmlađi tim crveno-bijelih od osnivanja kluba, a nosioci igre trebalo bi da budu dojučerašnji dječaci.

Budžet će biti sveden na minimum minimuma, pa tako i nasljednik Aleksandra Trifunovića apeluje da i očekivanja budu srazmjerna situaciji.

Naporan rad tokom nedjelje i borbenost protiv svakog protivnika za vikend, sve su što Uvalin u ovom trenutku može da obeća navijačima.

"Crvena zvezda se opredijelila za novi put. Mislim da je ono u šta smo se upustili nezabilježeni pokušaj u istoriji našeg kluba", naglasio je Uvalin, koji je dugo na Malom Kalemegdanu, a dokazao se prije svega u radu sa mlađim selekcijama.

On je dodao da je od vodećih ljudi kluba dobio povjerenje da sprovede projekata "stvaranja respektabilnog tima uz puno povjerenje mladim igračima".

Na neki način, Crvena zvezda je na to i osuđena, ali sa druge strane, takav pristup mogao bi da bude dugoročno isplativ za klub. I finansijski i sportski...

"Okrenućemo se stvaranju asova, koji će u budućnosti mnogo značiti, ne samo Crvenoj zvezdi, već i srpskoj košarci", apostrofirao je novi trener, koji se dokazao upravo u radu sa mladim igračima.

"Rezultati našeg rada doći će kasnije. Mislim da nije korektno da se sada, kada još nismo počeli ni sa treninzima, licitira sa dometima ovog mladog tima koji smo okupili", rekao je Uvalin.

Upravo je tim ono što navijače najviše zanima. Oni su svesni da će naredne sezone uglavnom ostati samo "poletarci", međutim i među njima ima igrača koji su pred Arbitražnom komisijom KSS zatražili raskid ugovora sa Crvenom zvezdom, zbog nagomilanih dugova.

Uvalin je međutim najavio da će nekadašnji državni prvak, ukoliko to finansijska situacija bude dozvolila, tokom sezone pokušati da angažuje kvalitetna pojačanja, ali nije želeo da se izjašnjava na kojoj su poziciji potebni igrači.

"Tek kada moji izabranici počnu sa radom, znaćemo šta nedostaje ekipi da bi bila konkurentna", zaključio je Uvalin.

PAVLOVIĆ: OKREĆEMO SE SEBI


Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović izrazio je nadu da će taj klub imati "višegodišnju uspešnu saradnju sa Uvalinom".

"Smatram da svi u Zvezdi moramo da se bavimo samo sobom. Najprije moramo da uspostavimo zdrave odnosa u klubu", tvrdi Pavlović.

Prema njegovim riječima, Crvena zvezda je u proteklom periodu uspjela da opstane, a sada slijedi vrijeme u kome je cilj da se "odlučno krene naprijed".

Govoreći o finansijskoj situaciji u klubu, Pavlović je napomenuo da je prioritet bio da se formira kostur tima za narednu sezonu i da je on napravljen "u okviru realnih finansijskih mogućnosti".

"Prethodnih dana vodili smo pregovore sa nekoliko potencijalnih sponzora, a nadamo se i podršci države i grada", istakao je Pavlović napomenuvši da će jedan od najtrofejnjijih srpskih klubova "učiniti sve da vrati povjerenje igrača i košarkaške javnosti".

Komentarišući postupak stečaja, u kome se od od početka mjeseca nalazi Crvena zvezda, Pavlović je preneo da će prvo sudsko ročiste biti održano 20. jula.

"Na tom ročistu nadležni organi biće upoznati sa kompletnom dokumentacijom koja se odnosi na poslovanje našeg kluba. Ubijeđen sam da postoji dobra volja svih zainteresovanih strana da se postupak sanacije izvede na najbolji mogući način", zaključio je Pavlović.

Na zvaničnom predstavljanju novog trenera bile je govora i o imenima košarkaša za narednu sezonu, kojima će kapiten biti Boris Bakić, ujedno i trenutno najstariji igrač.

Osmehe na lica navijača Zvezde, pred sezonu bez evro-takmičenja, trebalo bi da donesu i informacije da će mladi reprezentativci Nemanja Nedović i Lazar Radosavljević potpisati nove ugovore, nakon što su dobili raskide starih u KSS.

To neće biti slučaj sa Markom Kešeljom i Elmedinom Kikanovićem. Oni su takođe slobodni igrači poslije odluke Arbitražne komisije, ali sve i da postoji obostrana volja da se saradnja nastavi, teško je očekivati da će Crvena zvezda u stečajnom postupku imati novca za košarkaše njihovog kalibra.

Pavlović i Uvalin okrenuće se mladom beku Nemanji Arnautoviću (196 cm, 1990) i centru Urošu Nikoliću (206, 1987). U klub bi trebalo da se vrati i krilni centar Strahinja Dragićević, mlađi brat bivšeg kapitena kluba Tadije Dragićevića.

Mnogo se očekuje i od centra mlade reprezentacije Đorđa Majstorovića (208, 1990), koji je posle odlaska iz Zvezdinog podmlatka, prošlu sezonu proveo i Španiji, ali u nižim ligama.

Pored Nedovića i Radosavljevića, iz prošlogodišnjeg tima ostaće Stefan Stojačić, Nikola Rondović, Dušan Milošević, Stevan Jelovac i Dušan Katnić. Njima su priključeni Aleksandar Cvetković, Nikola Čvorović i Ivan Marinković.

To je kostur tima sa kojim će Uvalin početi pripreme, a potom bi polako trebalo očekivati i poneko pojačanje, vjerovatno iz kruga iskusnijih igrača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC