• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda - Partizan, to se ne gugla!

Autor mondo.rs

"Znam puno i ovom klubu i o srpskoj košarci. To nije nešto što se gugla", rekao je Amerikanac, koji će debitovati u crveno-belom dresu upravo u "večitom derbiju".

 Crvena zvezda - Partizan, to se ne gugla! Izvor: MN PRESS

U nedelju u 18 časova u "zaključanoj" Dvorani "Aleksandar Nikolić" treći put ove sezone sastaće se Crvena zvezda i Partizan.

Prvi put "večiti" će odmeriti snage pred zvezdašima, koji će u celosti ispuniti tribine "Pionira" i svakako glasno bodriti ekipu trenera Milana Tomića u derbiju 20. kola ABA lige koji bi, posle nedavnog finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, mogao da bude i svojevrsna najava okršaja dva beogradska velikana i u polufinalu plej-ofa.

Pre toga, crveno i crno-beli moraće da "se izmere" u ligaškom revanšu meča 9. kola odigranog 24. novembra u kom je Tomićev tim bio bolji pred 6.500 partizanovaca - 71:77.

Momci trenera Andree Trinkjerija uzvratili su 17. februara u "Čairu", kada su u dramatičnoj završnici finala Kupa bili spretniji, veštiji i srećniji - 74:76, a ta završnica samo je podgrejala inače vruće rivalstva dva prestonička kluba.

Od poslednjih 20 susreta odigranim pred Zvezdinim navijačima, odnos je 15-5 u korist domaćina, što bi trebalo da znači da su crveno-beli favoriti pred novi "večiti derbi" uz direktan prenos na TV Arenasport, ali... Malo ko će na Malom Kalemegdanu i u Humskoj bilo kada prihvatiti ulogu favorita u ovom rivalitetu.


, o tome znam dosta, igrao sam ovde više puta, neke utakmice sam dobijao neke gubio, ali uvek je atmosfera bila sjajna, bučna, često ne možete da komunicirate sa saigračima, atmosfera je uvek pozitivno naelektrisana. Drago mi je da sam ovde, da sam deo Crvene zvezde, srpske košarke i da imam priliku da se borim za titule’’, zaključio je Rivers koji je u petak proslavio 32. rođendan i od kluba dobio rođendansku tortu.

"Trebalo bi da uđemo u utakmicu bez ikakvih razmišljanja da li ćemo pobediti ili ne. Važno je da uđemo čvrsto u utakmicu i iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, ali navijači su naš šesti igrač i to treba da iskoristimo kao dodatno motivaciju", rekao je novi plejmejker šampiona, Kejsi Rivers.

On će u isto vreme debitovati za Crvenu zvezdu i debitovati u mečevima sa Partizanom, što će - kaže - biti samo dodatni motiv za njega.

"Znam šta navijači očekuju od mene, ali i ja imam visoka i velika očekivanja za sebe. Najvažnije je da date sve od sebe, to je donja granica. Nekada je dobro  nekada ne u odnosu na vaša očekivanja, ali kada dajete sve od sebe navijači to svuda prepoznaju i cene", istakao je Rivers i dodao:

"Došao sam u Beograd u dobroj formi, osećam se odlično, i fizički i psihički, osećam se najbolje u poslednjih nekoliko godina i očekujem najbolje za sve nas".

Trener Tomić moraće uporedo da uklapa Riversa i vodi borbu sa kolegom Trinkjerijem.

"Derbi je kao što sam uvek govorio specifična utakmica, utakmica o kojoj se priča danima pre nego što počne. Mi znamo koji je naš cilj u ovom meču, znamo koliko je ova utakmica važna i za naše navijače i za nas", rekao je Tomić za klupski sajt.

Crvena zvezda ima skor 18-1, Cedevita 14-5, Budućnost 13, Partizan 13-6.

"Kod nas nema kalkulacija, ni 0,0000 posto. Prvi smo na tabeli, obezbedili smo prednost domaćeg terena pred plej-of, za to smo se borili od oktobra, ali ćemo se boriti na ovoj utakmici kao ništa nismo osigurali ili obezbedili", rekao je Tomić i dodao da njegov sastav mora da odigra "borbeno, čvrsto, ali sa puno pameti, u oba pravca".

"Imaćemo halu u kojoj će biti naši navijači i želimo da iskoristimo tu ogromnu energiju sa tribina, ali moramo da je iskoristimo pametno i da budemo koncentrisani na stvari koje smo se dogovorili pre utakmice", rekao je Tomić.

On je naveo i da je crveno-belima prijala pauza, kao i da će biti kompletni.

"Tu je i Rivers koji se dobro uklopio u hemiju ekipe. Na dobrom smo putu da spremni dočekamo nedeljni derbi meč", rekao je trener crveno-belih.

Zaključak MUP, kao i svih bezbednosnih struktura koje su uključene u orgaizaciju ove utakmice, bio je da ulaznice ne idu u slobodnu prodaju pa je tako crno-belima pripalo 12 karata za zvanična lica kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC