• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armani ide ka Top 8, a Džejms je MVP meseca

Autor mondo.rs

Dobra sezona za milanske "manekene", posle dužeg vremena...

Evroligaško takmičenje ulazi u finiš svog regularnog dela. Ostalo je da se odigra još šest od ukupno 30 kola, tri ekipe su se i matematički plasirale u Top 8 (Fenerbahče, CSKA, Real), dve su na najboljem putu da to urade (Efes, Barselona), a za preostala tri mesta u plej-ofu boriće se šest timova.

Trenutno najbolje pozicioniran za prolaz je milanski Armani, sa skorom 13-11, a veliki razlog preobražaja ove ekipe krije se u dovođenju i naravno, igrama Majka Džejmsa.

Amerikanac, koji je prethodnih sezona bio u Panatinaikosu, Finiks Sansima i Nju Orleans Pelikansima, u ponedeljak je proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige u februaru.

Džejms je na nivou cele sezone prvi u indeksu korisnosti, najbolji je strelac i drugi asistent elitnog takmičenja, iza Nika Kalatesa. Prošlog meseca je predvodio Armani do maksimalnog učinka (4-0), gde spadaju "tesne" pobede u gostima nad Gran Kanarijom i Himkijem, kao i uspesi u duelima sa Darušafakom i Makabijem u Milanu.

Na te četiri utakmice beležio je u proseku 18,8 poena, 3,8 skokova i 4,5 asistencija, a protivnici su ga faulirali skoro sedam puta po meču. Imao je uz to odlične procente šuta za dva poena i sa linije za slobodna bacanja, uz takoreći minimalan broj izgubljenih lopti za poziciju na kojoj igra (1,3).

Armani je u poslednjoj januarskoj utakmici bio bolji od Žalgirisa, tako da se nalazi u seriji od pet pobeda, koja će se naći na velikom testu ove nedelje, na gostovanju drugoplasiranom CSKA.

Treba naglasiti da je Džejms predvodio "manekene" u periodu kada su ostali bez prvog centra, Arturasa Gudaitisa, koji je pokidao prednji ukršteni ligament, dok su se Nemanja Nedović i Kaleb Tarčevski vratili iz povreda, a trener Simone Pjaniđani imao je zadatak i da uklopi novajliju Džejmsa Nanelija.

Podsetimo da je Armani prethodnih sezona bio među najlošijima u Evroligi, uprkos - kao i uvek - solidnim ulaganjima.

U dve sezone odigrane po aktuelnom sistemu takmičenja bili su pretposlednji sa skorom 10-20, odnosno poslednji sa 8-22. Sezonu ranije (2015/16) bili su poslednji u grupi sa 3-7, a u kakvom-takvom uspehu nisu uživali još od prvih meseci 2015. godine, kada su se takmičili u Top 16 fazi, zabeleživši četiri pobede i 10 poraza.

Džejms, koji je sa Baskonijom 2016. godine došao do Fajnal fora Evrolige, prvi je igrač Armanija koji je zaslužio titulu igrača meseca u 15 godina dugoj istoriji ove nagrade.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC