• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Jovanoviću sva podrška

Predsjednik Partizana mt:s Predrag Danilović u intervjuu "Sportu" rekao da će nasljednik Duška Vujoševića imati punu slobodu u radu.

 Danilović: Jovanoviću sva podrška Izvor: MONDO

Odlaskom Duška Vujoševića u CSKA, završena je jedna decenija u košarkaškom klubu Partizan.

Trofejni trener neprekidno je bio tu od ljeta 2001, bezmalo deset godina. Predsjednik kluba Predrag Saša Danilović kaže da sa Vladom Jovanovićem počinje novi ciklus. A, koliko će trajati, ostaje da se vidi.

"Neće biti sve isto, ali šta je tu je. Čovjek mora da se prilagođava na određene situacije, pa ćemo tako i mi. Nećemo obećavati mnogo, ali pucaćemo na najveće domete", najavio je Danilović u intervjuu dnevnom listu "Sport".

"Partizan ima sistem koji treba da se poštuje. Dule je bio važna karika, ali Jovanović je zaista dečko koji je mnogo talentovan. Podrška će biti jako bitna, a i imaće je sa naše strane. Treba istrpiti greške na početku, kao što se to radilo Obradoviću, Vujoševiću... Ne kažem da će biti novi Željko ili Dule, za to treba mnogo vremena i strpljenja", dodao je prvi čovek crno-bijelih.

Pored podrške i slobode, Jovanović će snositi punu odgovornost.

"Što se tiče parketa, samo je odgovoran trener, ko god on bio. Tako će da bude i sa Vladom Jovanovićem. Nikada nisam ja pravio tim i ne može trener da vodi nešto što sam ja kreirao", jasan je Danilović.

Navijače Partizana najviše interesuje Evroliga, posebno sada, kada je klub dobio jakog sponzora, kompaniju "Telekom Srbija", a iza sebe ima nastup na Fajnal foru i dva prolaska među osam.

"Treba imati na umu da je teže sačuvati nešto, nego li uraditi. Uvijek je veći problem odbraniti titulu deveti put, nego je osvojiti jednom. Nije realno da se razmišlja o velikim stvarima".

Danilović je prokomentarisao i činjenicu da je Partizan na nedavno održanom žrijebu "spušten" čak do trećeg šešira.

"Ljudi iz Evrolige, koliko su u nekim stvarima ozbiljni, toliko su u drugim potpuno neozbiljni. Biranjem šešira pokušali su da favorizuju neke veće evropske sile. Međutim, to nam je što nam je, treba biti skroman i pokušati otići što dalje. Naš veliki fokus je na NLB i domaćoj ligi, a šta će sve da se dogodi pokazaće sezona, koja je jako duga".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC