• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Bićemo najspremniji na SP

Aktuelni vicešampioni Evrope na dobrom su putu da ostvare jedan od ciljeva koje je pred njih postavio selektor Dušan Ivković

 Ivković: Bićemo najspremniji na SP Izvor: MONDO

Pripreme u Folgariji bliže se kraju, do povratka u Srbiju i desetodnevnog boravka u Kovilovu ostala su još tri dana.

Dušan Ivković prezadovoljan je odrađenim, a ističe da je "orlove" u planinskom mjestu nadomak Verone poslužilo i vrijeme.

"U potpunosti smo realizovali sve treninge planirane na otvorenom. U utorak smo završili treći mikrociklus od ukupno četiri. Za srijedu je planiran samo popodnevni trening, dok smo prije podne, kao i na kraju svakog mikrociklusa, imali sastanak i kraću analizu onoga što je urađeno", rekao je Ivković.

Svi se slažu da je glavna karakteristika dosadašnjeg toka priprema izuzetno dobar odnos igrača prema radu.

"Kao i svaki put kada sam radio sa reprezentacijom, igrači pokazuju izuzetnu radnu disciplinu i maksimalnu posvećenost treninzima. To je veoma dobar pokazatelj i pravi put da postignemo ono što je za ovu mladu ekipu osnovni preduslov za dobar rezultat - da budemo najspremniji tim na takmičenju".

Srbija će od 28. avgusta igrati na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, a protivnici u prvoj fazi su Argentina, Australija, Njemačka, Angola i Jordan.

"Vjerujem da ćemo, kao tim, biti izuzetno pripremljeni za takmičenje. Moramo odmah biti u punoj formi, jer nam je prva utakmica sa Angolom izuzetno važna. Ona je za nas, praktično, kvalifikacioni meč za drugu fazu takmičenja", istakao je Ivković.

Zanimljiv je slučaj Nenada Krstića, koji se prošlog petka priključio nacionalnom timu, ali ne trenira sa drugovima, već po individualnom programu.

"Poštujemo sve što je predviđeno sporazumom FIBA i NBA, koji definiše trajanje i intenzitet priprema NBA igrača. Veoma je dobro što je on sa ekipom i činimo sve da bude što spremniji za SP", zaključio je Ivković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC