• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić: Htio sam Srbiju, ali mi nisu dali

Aleksandar Marić će ipak igrati za reprezentaciju Australije, iako voli Srbiju i zna svoje porijeklo. Pravila FIBA ga "natjerala" da bude "kengur".

 Marić: Htio sam Srbiju, ali mi nisu dali Izvor: MONDO

Centar Partizana Aleksandar Marić je želio da igra za Srbiju, ali mu propisi FIBA to nisu dozvolili. Zato su ga ponovo pozvali Australijanci i vrlo je vjerovatno da će igrati za tu rereprezentaciju na Mundobasketu, a to znači i da će igrati protiv Srbije.

"Imao sam želju da zaigram za Srbiju. Međutim, želje su jedno, a realnost drugo. Kako sam igrao za mlađe kategorije Australije, odnosno bio član mladog tima koji je osvojio svjetsko zlato 2003. godine, po pravilima FIBA, ne mogu da promijenim reprezentaciju", rekao je Marić "Večernjim novostima".

Početkom avgusta, Australijanci ga očekuju. Zašto je promijenio odluku da ipak zaigra za selekciju te zemlje?

"Bilo je pokušaja da se nešto promijeni, ali na kraju je svima bilo jasno kakva je situacija i da ne postoji nikakva mogućnost da igram za Srbiju, odnosno da mogu da nastupam samo za Australiju. Savjetovali su mi da dođem u Sidnej, pa ćemo se vidjeti početkom avgusta. Ako budem mogao da treniram, odnosno ukoliko doktori budu rekli da mi neće smetati pripreme, biću u reprezentaciji. U suprotnom, nastaviću odmor", kaže Marić.

Upitan zašto se uopšte odaziva pozivu Australije, odnosno zašto ga nije eskivirao, Marić je odgovorio da ne vidi razlog za tako nešto.

"Nikada nisam krio koliko mi Srbija i Beograd znače. I sami znate koliko sam to puta isticao. Ali, takođe su i pravila FIBA jasna. Mnogo šta se pričalo, ali želim ljudima u Srbiji da kažem, i vjerujem da će me razumjeti. Nikada nisam krio porijeklo, naprotiv, uvijek sam isticao da sam Srbin. S druge strane, Australija je zemlja koja je pružila šansu mojim roditeljima, takođe zemlja u kojoj sam se rodio i koja mi je mnogo pomogla da postanem ono što sam danas. Pošto su pravila igre jasna, odnosno da ne mogu da igram za Srbiju, valjda je normalno da pomognem tim ljudima u australijskoj košarci, jer su oni meni pomogli kada je trebalo, kroz program nacionalnog instituta za sport, reprezentaciju...", kaže Marić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC