• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžetak u derbiju poslije PET godina (FOTO)

Autor mondo.rs

Osvrt na duele "vječitih" pokazuje da uzbudljiviji derbi nije bio odigran godinama unazad.

 Derbi Zvezda - Partizan, produžetak poslije pet godina Izvor: MN PRESS

Fudbalskim rječnikom, subotnji "vječiti" derbi u košarci bio je najbliži konačnom "iksu", jer su i jedan i drugi tim pružili gledaocima šou i odigrali jedan od najboljih međusobnih duela posljednjih godina.

Iako je počelo očekivano "tvrdo", pod tenzijom, Partizanova serija u trećoj četvrtini rasplamsala je utakmicu, a Zvezdini rezervisti su našli način da odgovore istom mjerom i da uvedu meč u još jedan dramatičan kraj. Na to smo posljednjih sedmica i navikli od "vječitih".

Svega je bilo u dvorani "Pionir". Nažalost, i povreda važnih igrača Džoa Reglenda i Novice Veličkovića, kao i velike borbe, atraktivnih poteza, naleta jednih i drugih i nekako je bilo i logično da drama bude nastavljena bar još pet minuta.

Prodorom Aleksa Renfroa, "vječiti" derbi je otišao u produžetak, koji godinama nije bio viđen u rivalstvu najvećih srpskih klubova. Tačnije, od sezone 2013/14.

Izvor: MN PRESS

Naravno, bilo je drame u završnici i prethodnih sezona. Derbije su u posljednjim sekundama odlučivali Džok Lendejl, Marko Gudurić, Novica Veličković, ali je kuriozitet da se prethodni produžetak dogodio još krajem proljeća 2014. godine, u posljednjoj utakmici finalne serije Superlige.

Bio je to oproštajni meč Bogdana Bogdanovića u Partizanu i obilježio je sjajnom igrom i tu seriju i tu utakmicu, u kojoj je dodatni period zakazao Jaka Blažič, trojkom u posljednjem minutu.

Ispostavilo se da do ove sezone nismo imali ni uzbudljiviji niz derbija, ni produžetak, koji su "vječiti" te sezone igrali u još dva, tada evroligaška međusobna okršaja.

Prvi, odigran u okviru ABA lige, pripao je Crvenoj zvezdi, rezultatom 86:83, u utakmici u kojoj je Žofri Lovernj pogotkom preko Bobana Marjanovića zakazao još pet minuta košarke, a Blažič postigao koš odluke u posljednjem minutu.

Izvor: MN PRESS

Drugi je bio viđen u Železniku, u okviru ligaškog dijela Superlige i u njemu je takođe zablistao Bogdan Bogdanović, odigravši sjajno u derbiju koji je dao vjetar u leđa crno-bijelima pred finiš te sezone.

Pet godina kasnije, za nama je niz od tri derbija odlučenih na "jednu loptu" - u Kupu u Nišu, u ABA ligi i na početku "jadranske" polufinalne serije.

Ništa manje ne očekujemo ni u revanšu, zakazanom za sljedeću subotu.

Anketa

Ko će biti finalista plej-ofa ABA lige?

  • Crvena zvezda

    66.25% (53)

  • Partizan

    33.75% (27)



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC