• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić: PAO je idealan za mene

Centar Partizana priznaje da ga je htio i Olimpijakos, da ne zaboravlja kucanje Čildresa, Grobare, Vladu Šćepanovića i Duška Vujoševića...

 Marić: PAO je idealan za mene Izvor: MONDO

Aleks Marić je i dalje u centru pažnje. Jednu dilemu je razriješio odlukom da igra za reprezentaciju Australije na Mundobasketu u Turskoj, a i druga je pred rješenjem.

Po svemu sudeći, 25-godišnji centar Partizana preći će u Panatinaikos. Beogradski mediji mahom tvrde da je nastavak saradnja beogradskih crno-bijelih i atinskih zelenih već dogovoren i da će srpski šampion na ime obeštećenja dobiti između 650 i 800 hiljada evra, dok će Marić zarađivati 1,2 miliona po sezoni.

Tako bi krenuo putem kojim su već prošli Nikola Peković, Milenko Tepić... Dotle, Marić je na odmoru.

"Nije još sve završeno, ali se nadam da će biti uskoro. Panatinaikos je veliki klub i svjestan sam koliko će biti teško zameniti igrača kakav je Nikola Peković, ali znam da je to idealna sredina za nastavak moje karijere", izjavio je Marić u razgovoru za portal Sentragoal.gr najavljujući skoru seobu u Atinu.

Veruje da će mu rad sa Željkom Obradovićem donijeti mnogo.

"Željko Obradović je deset godina u Grčkoj, Evroligu je osvojio četiri-pet puta, prvenstvo desetak puta... Neka mi oprosti ako sam neku cifru pogrešio, ali teško je zapamtiti sve njegove trofeje. Željko je evropski Fil Džekson i biće mi čast da radim sa njim".

Priznao je i da ga je želeo Panatinaikosov ljuti rival - Olimpijakos.

"Razgovarao sam sa ljudima iz Olimpijakosa, ali sam sve prepustio menadžeru koji bira najbolje za mene. Panatinaikos je najbolja opcija i o drugima ne treba ni razmišljati".

Podsjetio je na značaj poznanstva i drugovanja sa Vladom Šćepanovićem i Duškom Vujoševićem.

"Sa Vladom se znam iz Granade i on mi je otvorio put ka Partizanu. Veliki je igrač i veliki čovjek. Veliku zahvalnost dugujem i Dušku Vujoševiću".

Marić tvrdi da zakucavanje Džoša Čildresa u polufinalu Fajnal fora Evrolige nikada neće zaboraviti. Amerikanac je tako izjednačio i odveo Olimpijakos u produžetak. Ostalo je istorija.

"Nikada ga neću zaboravit. Čildres se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu... I Olimpijakos je otišao u finale".

I na kraju, Marić se dotakao nezaobilazne teme - navijača Partizana.

"Volim ih i uvijek ću ih voljeti. Jednostavno su nevjerovatni. Bili su nam šesti igrač i njihove predstave su bile fantastične. Hvala im za sve što su uradili za nas", zaključio je Aleks Marić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC