• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - Crvena zvezda: Kraj ili opet?

Autor mondo.rs

Kvalifikacije za Evroligu 2019/20 biće nastavljene večeras u "Pioniru" pred partizanovcima, koji su u decembru, januaru, februaru i martu samo tri puta gledali poraz crno-belih kod kuće. Crveno-beli, ipak, rasterećeniji pred "revanš".

 Partizan-Crvena-zvezda-Polufinale-ABA-plej-of-2018-19-prenos-Arenasport-1/O2-TV Izvor: MN PRESS

U Dvorani "Aleksandar Nikolić" danas od 19 časova peti put ove sezone sastaće se košarkaši (4) Partizana i (1) Crvene zvezde.

Da li će 6. aprila biti i sedmog duela na istom mestu?

Saznaćemo kada se pred oko 7.000 navijača crno-belih bude začula poslednja sirena posle podbacivanja sudijske trojke Boltauzer/Pukl/Koljenšić.

Polufinale plej-ofa ABA lige i eliminaciona runda kvalifikacija za Evroligu 2019/20 biće nastavljena bez prisustva navijača Crvene zvezde, nakon što je u prvom meču pre sedam dana u crveno-belom "Pioniru" viđena prava drama rešena posle produžetaka u korist "prvog nosioca" – 106:101.

* pogledajte detalje sa prve utakmice *

Trener večerašnjih gostiju, Milan Tomić, predvideo je na konferenciji za medije da će publika gledati drugačiji, tvrđi susret, sa manje postignutih poena. U trećoj pobedi crveno-belih ove sezone nad "večitim rivalom" ubačeno je 207 poena ukupno, a 170 posle 40 minuta igre.

Sada je na crno-belima trenera Andree Trinkjerija da odgovore i vrate seriju pred zvezdaše, što neće biti lako iz više razloga.

Jedan je potencijalni izostanak kapitena Novice Veličkovića, za kog je Trinkjeri rekao da će "svaki sat biti presudan u oporavku skočnog zgloba", drugi negativan skor Partizana protiv Zvezde u poslednjih nekoliko sezona (5-13), treći doza pojačanog pritiska posle pada na utakmicu od završetka ABA sezone (i snova o povratku u Evroligu).

* pogledajte galeriju fotki od prošle subote *

Partizan - Crvena zvezda

/timska statistika, ABA 2018/19/

81,4 – poena po meču – 86,1

72,1% – za jedan poen – 74,2%

54,5% – za dva poena – 58,9%

33,7% – za tri poena – 37,2%

31,8 – skokova ukupno – 33,1

19,3 – asistencija – 19,3

86,7 – indeks uspešnosti – 100,8

Crno-beli su prvu od šest regionalnih titula osvojili preokretom u polufinalnoj seriji sa Cibonom u sezoni 2006/07, kada su Zagrepčani poveli 1:0 u Memorijalnom centru "Dražen Petrović", a Beograđani dobili naredna dva meča kod kuće i na strani.

Od tada, Partizan nije uspeo da "okrene" plej-of seriju ABA lige u svoju korist, mada nije često imao ni potrebe da to radi, ali ako postoji statistički podatak koji ide na ruku domaćinima u večerašnjem derbiju to je forma pred partizanovcima - predvođeni italijanskim trenerom, crno-beli su u decembru, januaru, februaru i martu zabeležili 8-3 u "Pioniru" uz poraze od Monaka, Ritasa i Cedevite.

U isto vreme, sastav trenera Tomića zabeležio je samo tri pobede na poslednjih 11 gostovanja, a podsećamo i da je Partizan dobio jedini "večiti derbi" ove sezone odigran na "neutralnom parketu" - 76:74 u finalu Kupa Radivoja Koraća u "Čairu" za prvi trofej u sezoni 2018/19.

* pogledajte kakvu su atmosferu napravili crveno-beli na otvaranju serije *

Ovaj drugi sa sobom nosi i učešće u Evroligi, što dodatno podiže važnost susreta u kom pored Veličkovića najverovatnije neće nastupiti ni Džo Regland.

Krilni centar crno-belih povredio je skočni zglog, bek crveno-belih koleno i za obojicu su treneri izjavili da "ne mogu da prognoziraju da li će nastupiti ili ne".

Crvena zvezda igra za peto ABA finale u nizu i četvrtu titulu, dok će Partizan do prilike za sedmi trijumf "na Jadranu" pokušati da dođe posle preokreta.

U drugoj polufinalnoj seriji (2) Cedevita vodi 1:0 protiv šampiona (3) Budućnosti, drugi meč biće odigran u nedelju od 19 časova u Podgorici uz direktan prenos na TV Arenasport 1. Eventualna majstorica u seriji između prvaka Hrvatske i Crne Gore zakazana je za 7. april.

Finale plej-ofa biće odigrano 12, 14, 17, 19. i 22. aprila.

Anketa

Ko će biti finalista plej-ofa ABA lige?

  • Crvena zvezda

    66.25% (53)

  • Partizan

    33.75% (27)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC