• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost - Cedevita, druga runda (ANKETA)

Autor mondo.rs

Revanš je zakazan za nedelju u 19 časova. Ko će pobediti? Glasajte u anketi.

 Budućnsot Cedevita plej-of ABA liga Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Prva runda završena je u korist hrvatskog šampiona. Druga je zakazana za nedelju u 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Košarkaši Budućnosti, regionalni šampioni i evroligaši, suočeni su sa imperativom pobede, jer u "Morači" moraju da trijumfuju da bi izbegli eliminaciju i oproštaj od titule.

Sa druge strane, ekipa Cedevite stigla je u Podgoricu sa prednošću i sa značajno manjim pritiskom, svesna da "u džepu" ima i eventualnu "majstoricu" u "Draženovom domu" u Zagrebu.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša rekao je da se u njegovom timu oseća pozitivna tenzija.

"Pripreme su prošle u redu i normalno, nema tu šta drugačije u odnosu na bilo koji drugi važan meč. Radili smo na tome da otklonimo problem ofanzivnih skokova rivala. Na to se utiče sastancima, pokazivanjem konkretnih primera, retkim treninzima 'pet na pet'... Selekcija igrača Cedevite nameće njihov dobar ofanzivni skok, ali i dobre blokove. U prvoj utakmici primili smo 20 poena nakon njihovog ofanzivnog skoka, a to je bilo presudno i nedopustivo", rekao je u najavi meča Repeša.

Šef struke branioca titule naglasio je da je miran i svestan da se njegova ekipa veoma pita.

"Ako ispoštujemo obavezni deo, doći ćemo do rezultata koji nam treba. Zagrađivanje, 'jedan na jedan', ne gubiti svog čoveka i pobedićemo. Ako se ne ispoštuje - biće jako teško. Publika, celi klub i upravni odbor ne zaslužuju da mi ne damo sve od sebe. To bi bilo porazno", dodao je on.

"Sebi i ekipi zameram kada izađeš sa parketa, a ne možeš sebe da pogledaš u ogledalu i da kažeš da si pružio sve. To organski ne podnosim", podvukao je Repeša.

Izvor: MN PRESS

Sa druge strane, ekipa Cedevite stigla je u Crnu Goru bez želje da govori o svom vođstvu. To je u najavi meča istakao trener Slaven Rimac.

"Na kraju se podvlači račun i gleda ko je prošao, a ko nije. Sigurno da je mnogo lepše i ugodnije da vodiš 1:0 nego da gubiš 1:0. Dobro je što smo pobedili, ali ako mislimo da još jednom savladamo Budućnost moramo da odigramo verovatno još bolju utakmicu nego prošlu. Sada ili za nedelju dana", izjavio je on.

Hrvatski stručnjak najavio je da očekuje "adaptacije i iznenađenja" sa strane Budućnosti.

"Moramo da pokušamo da budemo spremni. Već se posle (prve) utakmice osetilo da je ekipa dosta umorna, a tu je fizički napor i emocionalno pražnjenje. Nadam se da smo prešli preko toga".

Na pitanje ko će biti favorit, Rimac je odgovorio...

"Favorit postoji po meni samo kad se podvuče koliko ko košta. U tim računicama, Budućnost je sigurno najskuplja ekipa u ABA ligi i prema tome imaju najviše kvaliteta unutar svoje lige. Svaka ekipa ima kvalitetne igrače. Je li neko u određenom trenutku raspoloženiji ili neraspoloženiji… Bio bih glup da kažem da su oni favoriti i da mislim da su bolji od nas. Apsolutno tako ne razmišljam. Imaju najbolji budžet i imaju stvarno kvalitetne pojedince. Hajde da kažemo ovako - ako njihovi i naši pojedinci imaju svoj najbolji dan, verovatno će oni da pobede. Međutim, na nama trenerima je da malo to zamaskiramo, da neke naše manjkove sakrijemo i da istaknemo prednosti".

Druga utakmica polufinala plej-ofa: Budućnost - Cedevita, nedelja u 19.

Anketa

Ko će proći u finale ABA lige?

  • Cedevita

    68.29% (28)

  • Budućnost

    31.71% (13)

Ko će proći u finale ABA lige?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NEMA DILEME DO KRAJA POLUFINALNE SERIJE ELITE ABA LIGE SJAJNA BUDUĆNOST DO DVIJE POBJEDE I PLASMANA U VELIKO FINALE U KOM JE NAVJEROVATNIJE ČEKA PARTIZAN

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC