• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porzingis optužen za silovanje

Autor mondo.rs

Letonski košarkaš suočen sa teškom optužbom. Odbacuje sve navode i tvrdi da je on žrtva, zbog čega je već kontaktirao policiju

Kristaps Porzingis moraće na sud nakon što ga je mlada žena u Njujorku optužila da ju je silovao prije više od godinu dana.

"Njujork Post" je objavio da je djevojka u dvadesetim godinama podnela prijavu policiji protiv letonskog košarkaša.

Ona je navela da ju je Porzingis silovao 7. februara prošle godine, samo nekoliko sati nakon što je na utakmici protiv Milvokija, kada je bio član Njujork Niksa, pokidao prednje ukrštene ligamente koljena.

Prema njenoj izjavi on ju je po dolasku iz bolnice nakon teške povrede pozvao u svoj stan na Menhetnu u dva sata poslije ponoći, a potom primorao na seksualne odnose.

Mlada žena, koja stanuje u istoj zgradi gdje je boravio i letonski košarkaš prije nego što je trejdovan u Dalas, rekla je da je čekala sa prijavom duže od godinu dana, jer joj je Porzingis navodno obećao novac kako bi zataškao čitavu stvar.

On je rekao da će joj dati 68.000 dolara kako priča nikada ne bi izašla u javnost, a taj novac ona je željela da iskoristi da bratu plati školovanje. Ipak, poslije dugo vremena podnela je prijavu, iako nije poznato da li je uopšte dobila taj novac.

Njujorška policija izjavu mlade žene smatra vjerodostojnom, pa je od subote i zvanično pokrenut postupak protiv letonskog reprezentativca.

Advokat Porzingisa Roland Ripel izjavio je da košarkaš odbacuje sve navode o silovanju, kao i da se već ranije obratio policiji baš zbog te mlade žene.

"Mi smo još 20. decembra 2018. uputili zahtjev federalnim vlastima jer je ta osoba pokušala da iznudi novac od igrača. Takođe smo o svemu obavijestili i NBA ligu i oni su upoznati sa cijelom situacijom. Zbog istrage nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja u javnost", objasnio je advokat Kristapsa Porzingisa.

Njujork Niksi saopštili su da klub nema nikakve veze sa cijelim slučajem.

"To je Kristapsova lična stvar i nije u vezi sa Niksima", rekao je portparol kluba iz Njujorka.

Sadašnji klub Letonca, Dalas, takođe je kratko prokomentarisao novonastalu situaciju.

"Savezne vlasti su nas upozorile da ne dajemo nikakve komentare povodom slučaja Porzingis", stoji u kratkom dopisu vlasnika Maveriksa Marka Kjubana.

NBA liga zvanično je saopštila da je upoznata sa svim detaljima istrage.

Letonski košarkaš, koji ima 23 godine, izabran je kao četvrti pik u prvom krugu NBA drafta 2015. godine, a ove sezone nije uopšte nastupao zbog teške povrede koljena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC