• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA ne ume da gubi: Frka u Moskvi, postoji bolji?

Autor mondo.rs

Verovatno se ni najverniji navijači "armejaca" ne sećaju da je neki klub, naročito u VTB ligi, naneo dva poraza njihovom timu u jednoj sezoni.

Košarkaši CSKA iz Moskve nisu navikli na poraze ni u Evroligi, a kamoli u VTB ligi koja punu deceniju odmenjuje "neravnopravno" rusko prvenstvo.

Verovatno se ni najverniji navijači "armejaca" ne sećaju kada je njihov klub tri utakmice u mesec dana, a kamoli oba susreta sa nekim od rivala u VTB ligi.

Nesvakidašnja forma ekipe trenera Dimitrisa Itudisa dovela je i do podizanja tenzije na inače "tihim" utakmicama regionalne lige, do tačke kada je malo nedostajalo da izbije tuča.

Saigrači, treneri i sudije morali su da razdvajaju Antona Ponkrašova od ljutih bekova CSKA ove večeri, koju će grčki stručnjak Dimitris Priftis pamtiti po nesvakidašnjem uspehu - "duploj" pobedi nad dve godine mlađim, poznatijim i uspešnijim imenjakom iz Trikale.

CSKA - UNIKS 73:83 (19:17, 12:24, 23:15, 19:27).

Zeleno-beli iz Kazanja do ove sezone imali su sedam uzastopnih poraza u mečevima sa CSKA, odnosno jednu pobedu u poslednja 22 susreta računajući od 2011. godine.

Nando De Kolo bio je najefikasniji igrač susreta sa 20 poena za 29 minuta (4/6 za dva, 1/5 za tri), dok su na drugoj strani očajno šutersko veče lidera tima, Ponkrašova, uspeli da nadoknade Džamar Smit (15 poena, 3/4 za dva, 3/4 za tri, plus 11 s njim na parketu), Moris Ndur (13 poena, 5/7 za dva, 5 skokova, 3 asistencije, plus 14) i Melvin Edžim (13 poena, 7 skokova, 5/9 iz igre).

Ponkrašov, koji očigledno od ranije ima nerešenih računa sa spoljnom linijom CSKA, šutirao je 0/6 za dva i 2/7 za tri. Ubacio je sedam poena, uz tri skoka i šest asistencija.

Tabela: CSKA Moskva 19-4, UNIKS Kazanj 17-4, Himki 16-5, Lokomotiva Kubanj 14-7, Zenit Sankt Peterburg 14-7, Astana 14-8, Nižnji Novgorod 12-9, Kalev Talin 10-11, Saratov 9-13, VEF Riga 8-15, Jenisej Krasnojarsk 4-18, Parma Perm 4-18, Cmoki Minsk 3-18.

U duelu dva prvoplasirana tima odigranom u Kazanju 11. februara, rezultat je bio 71:68, a u međuvremenu 48-godišnji Itudisov doživeo je poraze u mečevima sa Himkijem u VTB (73:73, 62:62) i Panatinaikosa u Evroligi (77:78).

Do daljeg, CSKA i UNIKS nastaviće sa po četiri poraza, s tim da će Priftisova ekipa tek nadoknaditi dva meča u odnosu na rivala iz Moskve.

Pogledajte najzanimljivije detalje.

CSKA UNICS
Izvor: YouTube

VTB liga nastala je 2008. po ugledu na ABA, odnosno Jadransku ligu i do danas je pored CSKA iz Moskve imala samo još jednog šampiona. Himki u sezoni 2010/11 porazio CSKA rezultatom 66:64 u finalu Fajnal-fora u Kazanju.

Ostala su pripala "armejcima", a i dalje se čeka da neki od klubova van Rusije stignu do finala. U prve četiri i poslednjoj sezoni o prvaku se odlučivalo na Fajnal-foru, dok su od sezone 2012/13 do sezone 2016/17 igrane plej-of serije.

CSKA je četiri puta pobeđivao UNIKS, tri puta Himki, po jednom Lokomotivu Kubanj i Nižnji Novgorod.

Treba reći da je ova regionalna liga često doživljavala promene u strukturi, da su učestvovali klubovi od Estonije do Kazahstana, od Češke do Finske, od Poljske do Gruzije, od Ukrajine do Letonije, a da je najveći udarac pretrpela izlaskom Žalgirisa posle sezone 2012/13, što su godinu dana kasnije uradili i Ritas i Neptunas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC