• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarasove suze i foto-finiš Žalgirisa za pamćenje

Autor mondo.rs

Litvanski tim ponovo je ispisao najljepšu priču u Evroligi.

 Žalgiris - nevjerovatan plasman u TOP 8 Evroliga Izvor: MN PRESS

Prošle sezone, bili su najprijatnije iznenađenje Evrolige i na Fajnal-foru u Beogradu završili su sezonu kao treći najbolji tim Starog kontinenta.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa stekla je simpatije čitavog kontinenta na putu ka Štark areni, a onda je na Novom Beogradu bila hrabra protiv Fenerbahčea i bolja od CSKA, čime je zaokružila takmičarsku godinu za koju su mnogi mislili da će se teško ponoviti.

Međutim, godinu kasnije, Žalgiris je ponovo hit Evrolige!


Ekipa harizmatičnog Litvanca bila je u izuzetno teškoj situaciji uoči završnice ligaškog dijela i njen plasman je u jednom trenutku izgledao kao nemoguća misija.

Konkretno, poslije 24. kola, Žalgiris je imao skor 9-15 i bio je čak tri trijumfa daleko od "crte" za plej-of. Tog 1. marta, Jasikevičijusov tim imao je čak četiri pobjede manje od Armanija, koji je na kraju ostao bez plasmana!

Niz koji je od tog trenutka kreirao tim legendarnog košarkaša i veoma perspektivnog trenera ostaće dugo upamćen. Jedan za drugim, Žalgiris je nizao trijumfe i ušao u doigravanje sa skorom 15-15!

Žalgiris - Gran Kanarija 98:64
Žalgiris - Bajern 85:79
Makabi - Žalgiris 83:85
Žalgiris - Darušafaka 94:67
Olimpijakos - Žalgiris 68:72
Real Madrid - Žalgiris 86:93

Zaključno sa jučerašnjim (četvrtak), istorijskim uspjehom na gostovanju šampionu Evrope, Žalgiris je pobijedio na tri izuzetno teška gostovanja, uključujući i duel kod kuće protiv direktnog rivala u borbi za Top 8, Bajerna.

Real Madrid Žalgiris
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Ispostavilo se da je litvanska ekipa tim pobjedama "pogurala" tri direktna rivala ispod granice, gdje su ostali i Bajern i Olimpijakos i Makabi. Takvim ishodom, Žalgiris je preuzeo sudbinu u svoje ruke i u dvorani rasterećenog Reala iskoristio odsustvo Serhija Ljulja i Rudija Fernandeza da ostvari pobjedu za sva vremena!

 "Čestitam svojim igračima, našem klubu i gradu Kaunasu na velikom ostvarenju našeg tima. Moram da govorim o karakteru svojih igrača, koji nikad nisu odustajali i vjerovali su u ono što se trudimo da napravimo. Kao što možete da shvatite, plej-of je za nas veliko ostvarenje. Večeras ćemo slaviti, a u isto vrijeme ćemo morati da zaboravimo ovo što prije, da bismo se pripremili za duel protiv najbolje ekipe u Evropi", izjavio je Jasikevičijus poslije utakmice.

Žalgirisov rival u plej-ofu biće Fenerbahče, a serije na tri pobjede počeće 16. aprila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC