• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša: Dve ključne stvari za finale ABA...

Autor mondo.rs

U Budućnosti veruju da imaju recept za pobedu nad Cedevitom u "majstorici" polufinala u Zagrebu.

 Jasmin-Repesa-Danilo-Nikolic-najava-majstorice-ABA-polufinala-plej-ofa-Cedevita-Buducnost Izvor: MN PRESS

Cedevita i Budućnost odbranili su domaći teren u prve dve utakmice polufinala plej-ofa (90:83, 72:87, tako da će finalistu odlučiti "majstorica" u Zagrebu, zakazana za nedelju u 19 časova.

Podgoričani su pred polazak u glavni grad Hrvatske, a po povratku iz Atine, gde su u poslednjem kolu Evrolige izgubili od Panatinaikosa (konačni skor 6-24, u gostima 0-15!), održali konferenciju za novinare.

Trener Jasmin Repeša izjavio je da se u dosadašnjem toku polufinalne serije videlo "šta moramo eliminisati u igri, a šta uraditi" i "kako odigrati da bi pobedili".

Ključne reči pred meč odluke za njega su - koncentracija i agresivnost.

"Ne može se bez najvišeg nivoa koncentracije, u svim fazama igre, bez najvišeg nivoa sportske agresivnosti, u svim segmentima. To je nešto što obeležava ovakve utakmice. Uvek je odnos skoka i slobodnih bacanja pokazatelj koncentracije i agresivnosti. Moramo biti prisutni i fizički i mentalno. Kad smo u revanšu iskontrolisali Cedevitin ofanzivni skok, oni su završili meč sa 72 postignuta poena. To mnogo utiče".

Hrvatski stručnjak, koji se sa Budućnošću bori protiv svog nekadašnjeg kluba, veruje da će u Zagrebu biti pravi košarkaški ambijent, ali da pune tribine neće omesti nikoga na terenu.

"Za igrače na ovom nivou ne bi trebalo da bude bitan faktor šta se dešava na tribinama. Mi moramo da uradimo stvari koje znamo da možemo i onda faktor domaćeg terena nije toliko bitan".

Krilni centar Danilo Nikolić ocenio je da su on i saigrači spremni i dovoljno iskusni za meč karaktera "biti il' ne biti".

"Treba ponoviti agresivnost u odbrani iz meča u Podgorici, ali pre svega fokus, koji nam je falio u Zagrebu. Imamo jasne smernice za 'majstoricu'. Svesni smo da su nas nadskočili u prvom meču. Tražićemo bolji skok od rivala, da bolje gradimo koš, jer Cedevita ima mnogo igrača spoljne linije koji mogu ići na skok".

Sjajni šuter dodao je da se Budućnost "cele sezone tražila što se igre tiče", da je ekipa pretrpela mnogo promena, ali da je sada "spremna za najvažniji deo sezone".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKO FINALE BUDUĆNOST PARTIZAN

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC