• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimac: Pobediće onaj ko bolje odgovori na pritisak

Autor mondo.rs

Trener Zagrepčana pred odlučujući meč sa ekipom Budućnosti kaže da ima veliko poverenje u svoj tim i da s optimiznom čeka duel u Košarkaškom centru Dražen Petrović

 Polufinale-ABA-lige-treci-mec-Cedevita-Buducnost-7.-april-19.00-casova Izvor: MN PRESS

Nakon susreta Crvene zvezde i Partizana i drugog finalistu ABA lige ove sezone odlučiće "majstorica".

U Zagrebu će u nedelju od 19 časova treći duel u polufinalnoj seriji odigrati Cedevita i Budućnost.

Trener Zagrepčana Slaven Rimac rekao je pred odlučujući duel da postoji ogroman pritisak.

"Postoji veliki pritisak i na jednu i na drugu ekipu, i to je logično. Ali mislim da igrači to vole. Stvarno očekujem odličnu atmosferu, dobru utakmicu i, rekao sam to već ranije, neka pobedi bolji", istakao je Rimac.

On je dodao da njegovi igrači motivisani dočekuju meč protiv Podgoričana, koji su u nešto težem položaju, jer su igrali meč Evrolige ove nedelje.

"Videćemo sve u nedelju. Igrači su ti koji daju sve odgovore. Sigurno da je veliki pritisak i za utakmicu je bitno šta rade i treneri, ali u određenom trenutku na utakmici je sam igrač taj koji preuzima odgovornost i onda ili je heroj ili ga svi vređaju. Kad se mi okrenemo gde smo sada i gde smo bili na početku sezone mislim da jedna takva utakmica u nama mora da pobudi hrabrost, da ekipa da sve od sebe i da odigramo najbolji meč sezone. Na treningu vidim da su igrači ekstra motivisani i raspoloženi. Iskreno, imam mnogo poverenja u njih i s optimizmom gledam na utakmicu".

On smatra da ogroman značaj meča daje posebnu snagu igračima.

"Kad  čovek pogleda sve, za što su igrači programirani i šta se od njih očekuje, sigurno da je najveći pritisak na njima. Međutim, to ništa ne znači ukoliko u ekipi postoje pojedinci koji mnogo bolje funkcionišu pod velikim pritiskom. Igrao sam s mnogo takvih igrača, a i sam sam bolje funkcionisao kad je bilo presije, nego kad su bile utakmice koje nikog nisu zanimale. Kad imaš karakterne igrače onda su to dobre stvari. Pritisak je dobar jer onda igrač sam sebe motiviše, koncentrisaniji je i boljeg fokusa, tako da je pritisak utakmice, ako znaš da se nosiš s njim i ako te natera da budeš najbolji tog dana, jako dobra stvar", poručio je trener Cedevite.

Toni Katić kaže da sa nestrpljenjem očekuje "majstoricu".

"Atmosfera u svlačionici je super. Jedva čekamo utakmicu. Mislim da smo se dobro pripremili ove nedelje i očekuje nas još jedna zahtevna, fizički teška utakmica protiv jako dobre ekipe, a ja se nadam da ćemo izvršiti sve što je trener postavio pred nas. Mislim da će pobediti ekipa koja bude duže fokusirana ne detalje, jer ćemo i mi i oni igrati na najvišoj granici svojoj mogućnosti, ali pobedu će odneti onaj ko bude pametniji i ko bude donosio bolje odluke na meču".

Košarkaš Cedevite iskreno je priznao da je tim iz Zagreba imao loše trenutke ove sezone, kada se polufinale plej-ofa činilo kao nemoguća misija, ali da su potom odradili odličan posao koji žele uspešno da okončaju.

"Mislim da u trećoj utakmici više nema favorita. I mi i oni imamo igrače koji mogu u praktično nekoliko napada da odluče i prelome meč. Sigurno tu prednjači Kol, koji je igrač ekstra kvaliteta, ali izdvojio bih i Gordića, koji je odlučio prošlogodišnju seriju i praktično su zbog njega i ostvarili uspeh".

Treći duel polufinalne serije plej-ofa ABA lige u Zagrebu između Cedevite i Budućnosti sudiće slovenačke sudije Matej Boltauzer i Damir Javor, kao i srpski arbitar Milivoje Jovčić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC