• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Partizan ima igrače, Zvezda ima tim!

Autor mondo.rs

"U ovom trenutku bi trebalo da budemo srećni i ponosni. O finalu ćemo u nedelju", poručio je trener Zvezde nakon plasmana u finale.

 Tomić: Partizan ima igrače, Zvezda ima tim! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts odigrala je odlično u "majstorici", kontrolisala rezultat i ubedljivo savladala "večitog" rivala - Partizan (84:63).

Posle meča, šef struke crveno-belih Milan Tomić čestitao je svojim igračima, kao i navijačima.

"Večeras je košarka pobedila. Bila je lepa košarka za sve navijače koji su gledali utakmicu. Bili smo četiri četvrtine bolji od Partizana i to se ne bi desilo i ne bismo pobedili na ovakav način da nije bilo publike i prelepe atmosfere".


"Bukvalno su nas nosili celu utakmicu, svih 40 minuta. Polufinalna utakmica nije bila laka. Prošli smo sa 2:1, sigurno da Partizan ima dosta kvalitetan tim. Ima dosta kvalitetne pojedince, a mi nemamo toliko kvalitetne pojedince koliko tim. A u košarci uvek pobeđuje tim".

"Hteo bih da čestitam svojim igračima jer su odigrali perfektno, ali naš posao nije završen, čeka nas finale i Zvezda uz ovakve navijače treba da bude u Evroligi sledeće sezone", izjavio je Tomić.

Na konstataciju da je njegov tim odigrao motivisanije i sa više elana, Zvezdin trener je rekao...

"Da li smo imali veći motiv ili ne... Sigurno da su moji igrači pred meč znali koliko je značajna ova pobeda, pogotovo nad Partizanom, gradski derbi... Tako da nije bio težak posao za mene da ih motivišem. Sami znaju šta to znači, šta znače Partizan i Crvena zvezda. Uz moju malu pomoć oni su i reagovali kako su reagovali. I opet ponavljam, naši navijači bili su šesti igrač".

Uz pohvalu za Perperoglua ("Čita sve situacije, uvek može da te kazni"), Tomić je govorio i o stanju povređenog Branka Lazića.

"U pitanju je skočni zglob, ali nije ništa strašno. Nisam stigao time da se bavim".

Upitan kog protivnika bi hteo u finalu, Budućnost ili Cedevitu, šef struke Zvezde nije hteo da se bavi prognoziranjem.

"Ne bih hteo da u ovom trenutku ulazim u to. To su obe dobre ekipe, i Cedevita i Budućnost. Videćemo sutra ko će biti. U ovom trenutku treba da budemo srećni i radosni. Da prespavamo večeras i da vidimo šta će biti".

Tandem, Renfro-Lendejl, koji je kroz sezonu u velikoj meri nosio Partizanovu igru, sveden je u "majstorici" na nula poena.

"Nismo imali posebnu taktiku za njih, ista je bila kao i na drugoj utakmici, samo što smo odigrali bolje u napadu. I u drugoj utakmici smo igrali dobru odbranu, ali smo u napadu igrali kao pojedinci, a ne kao tim. Igrali smo večeras istu odbranu, ali smo mnogo bolje čitali kao ekipa i zato smo imali dosta lakih poena".


Posle četiri derbija "na jednu loptu", večerašnji je završen konačnom razlikom od 21 poena.

"Sve utakmice na jednu loptu bile su fenomenalne. Ceo košarkaški svet je uživao. Da li sam očekivao ovakav meč ili nisam... Uvek se nadam pobedi i igram na pobedu. Kad bismo znali šta će se desiti i kolika će biti razlika, onda bismo se zvali proroci, a ne treneri. Bila je dobra utakmica, ali ovo je samo prolaz u finale. Naš cilj je da osvojimo ABA ligu".

Da li će Reglend igrati u finalu?

"To u ovom trenutku ne bih znao da vam kažem. Za nedelju dana ćemo imati tačnu informaciju".

Da li je ovo bio najbolji Zvezdin meč ove sezone?

"Nije. Ne mogu da se setim bilo je dosta dobrih. Protiv Galatasaraja je isto bila dobra utakmica".

Silom prilika, zbog utakmice futsal reprezentacije u "Pioniru", Zvezda neće početi finale u svojoj hali. Da li će selidba u Železnik ili Arenu biti hendikep i koliki?

"Ne znamo još gde ćemo igrati. Ne znam da li će biti u Železniku... Gde god da bude, imamo prednost domaćeg terena".

Za kraj, Tomić je govorio o nastupima Dobrića i Simanića, kao i o želji navijača da oni češće budu na terenu...

"Prvi put čujem od vas da navijači u priči traže da Dobrić i Simanić igraju više... Znate da koristim sve svoje igrače. Svi su 100 odsto uvek i na svakoj utakmici spremni da pomognu Zvezdi. Odigrali su dobro, mogu bolje, ali nikad nisam izdvajao igrače. Ko će igrati - moja je odluka, mislim da sam trener Zvezde i tako će biti dok sam trener Zvezde", dodao je Tomić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC