• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Ko će u finale - Cedevita ili Budućnost?

Autor mondo.rs

Čak devet uzastopnih utakmica između ova dva tima dobio je domaćin. Da li se serija nastavlja ili završava ove večeri u Zagrebu? Glasajte u anketi, koga očekujete, ili koga biste željeli u finalu...

 ANKETA: Ko će u finale - Cedevita ili Budućnost? Izvor: mondo.me

Crvena zvezda mts čeka rivala u finalu ABA Lige!

Šampion Srbije je u srpskom derbiju bio bolji od Partizana u trećoj utakmici polufinala plej-ofa ABA Lige (84:63), a i hrvatsko-crnogorski duel će se završiti u "majstorici", pošto su Cedevita i Budućnost slavili po jednom pred svojom publikom.

Prvo su Zagrepčani u "Draženovom domu" iskoristili prednost domaćeg terena i pobijedili (90:83), da bi Budućnost sedam dana kasnije bila još ubjedljivija (87:72).

Tako je i deveti meč zaredom između ovih timova dobio onaj ko je domaćin, a vidjećemo da li će se ta serija produžiti na čitavih deset partija, ili će Budućnost napravii "brejk", kao posljednji put u okviru TOP16 faze Evrokupa (2018. godina).


Teško je govoriti ko je favorit u duelu, jedni imaju pritisak zbog publike, drugi zbog toga što brane titulu prvaka Jadrana i moraju da opravdaju uloženi novac u pojačanja...

"Logično da je pritisak na jednu i drugu ekipu veliki, no mislim da to igrači s obe strane vole. Stvarno očekujem odličnu atmosferu, dobru utakmicu i, rekao sam to već ranije, neka pobijedi bolji", naveo je trener "sokića" Slaven Rimac pred odlučujući meč.


Budućnost je između utakmica na Jadranu imala i obaveze u Evroligi, iako je davno izgubila šanse za plasman dalje, a Jasmin Repeša vjeruje da će njegova ekipa sada biti prava.

"Čeka nas izuzetno bitan meč, protiv rivala koji već duže vremena igra jako dobro. Naša dva meča su pokazala šta je to što moramo eliminisati, a šta napraviti u igri. Sve je tu jasno, kako treba otići u Zagreb, kako odigrati da bi pobijedili", rekao je Repeša.

Meč u Zagrebu igra se od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport, a za arbitre su određeni Matej Boltauzer, Damir Javor i Milivoje Jovčić

Finalna serija, za razliku od polufinalne, igra se na tri pobjede, u daleko kraćem razmaku između utakmica, tako da će Crvena zvezda mts pred svojom publikom boljeg iz duela u Zagrebu dočekati već 12. aprila, s tim da se još uvek ne zna u kojoj hali.

Glasajte u MONDO anketi, koga očekujete u finalu?

Anketa

Ko će proći u finale ABA lige?

  • Cedevita

    68.29% (28)

  • Budućnost

    31.71% (13)

Ko će proći u finale ABA lige?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Cedevita će biti, nažalost, prvak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC