• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović pred finale: Dobro pamtimo, biće sve drugačije

"Čeka nas rival koji je državni projekat korporativne organizacije", rekao je predsjednik Zvezde uoči finalne serije ABA lige.

 ABA finale Zvezda - Budućnost - Nebojša Čović - Sve drugačije nego prošle godine Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts spremna dočekuje početak finalne serije ABA lige protiv Budućnosti.

U petak, od 19 časova, učesnici prošlosezonskog finala zaigraće za titulu i plasman u Evroligu (prenos na TV Arena sport), na početku niza utakmica o kojima je u utorak, na Malom Kalemegdanu, govorio predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović.

Uz objašnjenje da od početka plej-ofa nije održavao konferencije za novinare i da se nije oglašavao on, već Zvezda kao klub, prvi čovjek šampiona Srbije pohvalio je na početku menadžment, stručni štab i igrače crveno-bijelih.

Za početak, on je potvrdio da će serija definitivno biti održana u "Pioniru".

"Bilo je određenih nesporazuma oko hale 'Pionir', Da se malo našalim, nisu nas planirali da budemo u finalu, ali Zvezda igra svoje utakmice u petak u 19 i u nedjelju u 19 časova u hali 'Aleksandar Nikolić'. Obezbjeđeni su kompletni treninzi u hali 'Pionir', jer smo imali problem sa terminima zbog prijateljske utakmice u futsalu i rukometnog meča. Mislim da su obje utakmice preseljene u (Štark) arenu, na tome sam zahvalan i predsjedniku države, i ljudima iz grada i razumijevanju Fudbalskog saveza Srbije i Rukometnog saveza Srbije. Tako da ćemo uraditi posao tamo gdje i treniramo, gdje je naša kuća i gdje smo cijele godine igrali sve utakmice".

Uz poziv navijačima da podrže ekipu, on je rekao da je interes Srbije i srpske košarke da ima evroligaša i na tom mjestu naglasio...

"Mislim da je plasman u Evroligu interes cijele Republike Srbije i zato nam je neophodna i pomoć države u onome što nas čeka. Naglašavam 'države', jer nas čeka rival koji je državni projekat korporativne organizacije. Neću da analiziram šta se dogodilo prošle godine i šta se događalo, zato pozivam naše navijače da maksimalno ispunimo Pionir, u što većem broju, da to bude u okvirima fer-pleja i korektnog navijanja".

Zvezdin predsjednik naglasio je da su crveno-bijeli prošlog proljeća "dobro naučili lekciju" u seriji protiv Budućnosti.

"Vjerujem da će ovo finale proteći u najboljem mogućem redu i da će apsolutno biti sve regularno. Da se nećemo vraćati na nešto što se događalo prošle godine, gdje smo dobro naučili lekciju, ali ćemo dobro kontrolisati i pratiti šta se bude dešavalo. U tom smislu ćemo jasno i precizno izvještavati javnost. Ti faktori zaleđene vode... Kad je led na reci, 15 do 20 odsto na tom ledu ima vode, ali je problem šta se događa ispod leda i kuda ta matica može da vodi. Shvatite to kako hoćete. To su smjernice po kojima ćemo ići i organizovati finalnu seriju maksimalno koristeći naš domaći teren i tu prednost, jer smo za to igrali 22 kola".

Čović je naglasio će Zvezda striktno pratiti propozicije ABA lige i da neće dozvoliti prisustvo gostujućih navijača.

"Takođe, ako neko promakne, neće biti dozvoljena obilježja Budućnosti, jer moram da vas podsjetim na 2. kolo ABA lige, kada je u Podgorici prebijen navijač Zvezde, stariji čovjek koji je bio sa unučićima i imao je samo šal Crvene zvezde. Ne bismo željeli da se to ovdje desi, već da utakmica protekne u najboljem mogućem bezbjednosnom redu".

Upitan šta će biti drugačije u odnosu na prošlo proljeće, Čović je odgovorio kratko:

"Sve je drugačije i sve će biti drugačije".

Dodao je i...

"Igramo sa ubjedljivo najskupljim timom lige. Crna Gora je mala ali može da da više para nego što može Zvezda".

U osvrtu na polufinale, Čović je seriju protiv Partizana nazvao "finalom prije finala".

"Nemamo ni vremena ni prostora da sad budemo u euforiji, žao mi je što to stvarno nije bilo finale, ali šta da radimo, takav je plasman bio. Žalim iz prostog razloga jer Srbija kao zemlja košarke ima najkvalitetnije košarkaške klubove, tu ne isključujem Partizan, Zvezdu i mnoge druge klubove, počev od ABA ligaša, gdje su FMP i Mega ostvarili dobre rezultate sa mladim timovima, u ABA 2 je Borac, Dinamik, Vršac ima problema, kao svi sa finansijskim faktorom, ali to se polako rješava i uz pomoć države i sponzora".

Upitan komentariše subotnju "majstoricu", Čović je rekao da su crveno-bijeli odigrali "odlično".

"Dobro smo se spremili, bili smo psihički stabilni i odradili posao. Čak smo imali u posljednja četiri minuta i faktor humanosti, da vas ne podsjećam na prethodne godine i neke tajm-aute kada se govorilo šta je trebalo raditi sa stokom, kad je Zvezda gubila sa velikom razlikom. Tako nikad nećemo raditi... Ulog je bio veliki, svi su bili pod određenim pritiskom, igrači, treneri i uprave. Uspjeli smo za tih sedam dana da uradimo veliki posao na psihološkom planu. Treneri i stručni štab, izvanredno odigrano... Čestitam cijelom stručnom štabu i igračima".

Na tom mjestu, još jednom je najavio seriju protiv Budućnosti:
j

"Nadam se da nam je to dalo novu energiju za ono što nas čeka u finalu. Dobro smo zapamtili sve".

Prošle godine, Budućnost je "brejkom" u prvoj utakmici stekla veliku prednost.

"Prva utakmica jeste jako važna. Po meni je jako važna. Što se tiče 'prelamanja' prošlogodišnje prve utakmice, ne bih da ponovo podsjećam na ono što se događalo. Na kraju se to svelo na ono 'Ko im je kriv, kad smo imali Lesora u Podgorici...'. Može sve da da se posmatra i ovako i onako, ali ipak igrači i treneri moraju da odluče o nekim stvarima. Svi učesnici na terenu odlučuju, a to nisu samo igrači i treneri. Tu je i zapisnički sto".

O INCIDENTU: OSUĐUJEM I NE PODRŽAVAM


Uoči treće utakmice polufinalne serije, ispred VIP mjesta kraj terena dogodila se tuča među zvezdašima, u kojoj je učestvovao glumac Milan Klinić. Čović je bio upitan i za taj momenat:

"Desio se incident, osuđujem incident i ne podržavam takvo ponašanje, a ostalo sljeduje onako kako sljeduje. Kao što ste vidjeli, to nije uticalo na pobjedu Zvezde. Molim vas da to ne bude glavna vijest, jer to nije. Time što vam je to glavna vijest stimulišete nasilje. Glavna vijest je odlično ponašanje igrača, stručnih štabova, njihovi prijateljski odnosi u onako nabijenoj tenziji, koja postoji od kada Zvezda i Partizan igraju u svim sportovima".

"Nikakvog izmještanja fotelje nije bilo, niti propusta u organizaciji kada je Zvezda u pitanju. To je jedina istina. Bio sam prisutan i vidio sam, otprilike koliko sam mogao sa mjesta na kojem sam sjedio. To ne podržavam i mislim da je to ružno. Ako je nešto olakšavajuća okolnost, dogodilo se u porodici, ali mislim da ni to ne može da bude olakšavajuća okolnost. Ništa nije crno-bijelo, sve je u koloru, ima i zelene, crvene...", rekao je Čović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

ČOVIĆU SVE ĆE BITI ISTO BUDUĆNOST ĆE ODBRANITI TITULU ABA ELITE EVROLIGA OSTAJE U PODGORICI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC