• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kroford za istoriju - u 40. godini!

Autor mondo.rs

Prekaljeni bek je postizanjem 51 poena u svojoj posljednjoj utakmici ove sezone podigao ljetvicu na još viši nivo.

Džamal Kroford prošlog mjeseca je proslavio 39. rođendan, ali s obzirom na to kako igra, nema razloga da mu karijera ne potraje još koju godinu. Makar u timu koji ne "juri" najviše ciljeve, kao što su u sezoni na izmaku bili Finiks Sansi.

Na oproštaju Dirka Novickog u Dalasu, gdje su Sansi izgubili rezultatom 120:109 i "ovjerili" najlošiji skor u ligi (19-63), Kroford je za 38 minuta postigao 51 poen, od toga sedam trojki iz 13 pokušaja.

Time je pretekao Majkla Džordana, do sinoć najstarijeg igrača koji je u NBA utakmici postigao bar 50 poena!

Kroford je u utorak bio star tačno 39 godina i 20 dana, dok je "Em Džej" imao 38 godina i 315 dana, kada je 29. decembra 2001. na utakmici Vašington - Šarlot takođe ubacio 51 poen (zanimljivo, bez ijedne trojke).

"Kombo" bek Finiksa ujedno je postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige, koji je ubacio 50 ili više poena u dresu čak četiri tima.

Prvi takav meč (50 poena) odigrao je aprila 2004. godine, pred oproštaj od Čikaga Bulsa, koji su ga na dan drafta 2000. godine doveli u okviru "trejda" sa Klivlend Kavalirsima.

Januara 2007. postavio je rekord karijere, kada je postigao 52 poena za Njujork Nikse protiv Majami Hita, da bi u decembru 2008. kao član Golden Stejt Voriorsa dao 50 poena Šarlot Bobketsima.

Kroford je tri puta u karijeri bio izabran za najboljeg "Šestog čovjeka" lige - 2010, 2014. i 2016, dok je proljetos, nakon sezone provedene u Minesota Timbervulvsima, proglašen za "Saigrača godine".

Osim za pomenute timove, tokom 18 godina duge profesionalne karijere, nastupao je za Atlantu, Portland i Los Anđeles Kliperse. Ovog ljeta biće slobodan agent.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC