• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda Ivković: Ovo je doček za košarkaše!?

Košarkaši Srbije su se poslije priprema u Italiji preselili u Kovilovo, ali ih je tamo dočekalo neprinjatno iznenađenje, što selektor Dušan Ivković nije prećutao.

 Duda Ivković: Ovo je doček za košarkaše!? Izvor: MONDO

"Moglo je nešto da se promijeni u odnosu prema košarkaškoj selekciji. Na primjer, da se sa ulaza u Kovilovo skine slika fudbalera i natpis 'dobrodošli, fudbaleri'. Moglo je da bude 'dobrodošli košarkaši', fudbaleri su se skupili, igrali i razišli i sada su kod svojih kuća. Mi imamo svoj marketing, a to je samo jedan od pokazatelja kako se neprofesionalno radi", rekao je Ivković novinarima koji su došli u Kovilovo.

Jedno od pitanja za selektora bilo je kako je na tim uticala vest od prije nekoliko dana da će Srbija možda izostati sa Mundobasketa ako ne izmiri dugovanja prema FIBA, koja iznose 15.000 evra.

"Nije teško shvatiti da je to poruka upućena meni i igračima da para nema. Mi znamo da nema para... Ranije smo se dogovorili da igračima isplatimo zaslužene premije prije početka priprema, pa se to nije desilo", rekao je Ivković.

"Ako je ta poruka upućena državi, onda je to kasno došlo. Ako je upućena nama... znamo da nema para... Ova vijest će se sigurno čuti, ali ona neće narušiti moj trenerski ili njihov igrački ugled, ali hoće ugled naše košarke, koja je jedan od naših najboljih ambasadora", rekao je selektor Srbije.

"Odnos igrača prema pripremama pred važna takmičenja uvek je bio na najvišem nivou i uvijek će biti, nikada se to pitanje nije postavljalo... Prvi dio priprema u Folgariji protekao je u redu, sada nam slijedi 'glazura'. Ovde imamo idealne uslove za rad", rekao je Ivković novinarima u Kovilovu.

Srbija će se u Kovilovu spremati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul na prvi pripremni turnir. Tada će Ivković skratiti spisak igrača sa 17 na 14.

"Kroz trening ćemo odrediti koncepciju igre. Biće mi jako žao da svedemo spisak na 14 igrača... a to ćemo raditi i da bismo sveli hemiju prema svojim protivnicima iz grupe. Ponavljam da nam je prvi meč, protiv Angole, najvažniji na šampionatu", rekao je Ivković.

Selektor je poručio i da će srpski tim na prvenstvu svijeta u Turskoj, od 28. avgusta do 12. septembra, dostojanstveno braniti boje Srbije.

"Mogu da obećam da ćemo dostojanstveno braniti boje Srbije", istakao je Ivković prvog dana desetodnevnih priprema u Kovilovu.

Kosta Perović je istakao da su "borbenost i maksimalno zalaganje" igrača glavni cilj kojem treba težiti.

"Sve zavisi od nas samih. Ne treba mnogo da se obaziremo na druge učesnike Mundijala, već da se orijentišemo na razvoj sopstvenih potencijala. Reprezentacija je skup igrača koji zajedno najbolje funkcionišu, a ne skup najboljih igrača", rekao je Perović.

Srpska reprezentacija će ostati na pripremama u Kovilovu do 5. avgusta, a od 6. do 8. avgusta u planu je učešće na međunarodnom turniru u Istanbulu zajedno sa selekcijama Novog Zelanda, Turske i Irana.

Nakon toga slijedi 12. avgusta utakmica sa Turskom, a selekcija se potom seli u Maribor gdje će od 13. do 15. avgusta igrati na Adeko kupu zajedno sa Slovenijom, Novim Zelandom i Rusijom.

Pripreme za Mundijal se nastavljaju učešćem srpskog tima na Akropolj kupu u Atini od 17. do 19. avgusta, na kome će pored selekcije Srbije igrati i timovi Grčke, Slovenije i Kanade. Posljednje dvije utakmice pred početak prvenstva svijeta, 22. i 23. avgusta Srbi će odigrati u Atini sa reprezentacijom Kine.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC