• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac umalo ispustio pobjedu u finalu plej-ofa!

Autor mondo.ba

Košarkaši banjalučkog Borca savladali su trebinjski Leotar u "Boriku" i poveli sa 1:0 u fnalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske.

 Borac - Leotar, finale plej-ofa, 1. utakmica Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Nakon prošlogodišnjeg poraza od Bratunca (3:1) u finalnoj seriji, Banjalučani su trijumfom započeli ovogodišnje finale šampionata u kojem žele da izbore povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Borac pred finale plej-ofa: Sve je u našim rukama!

BORAC - LEOTAR 64:58 (24:10, 23:23, 14:13, 3:12)

A umalo su od gotovog napravili veresiju poslije katastrofalne posljednje četvrtine u kojoj su postigli samo TRI poena! Ipak, na sreću banjalučkih ljubitelja košarke, uspjeli su da zadrže prednost domaćeg parketa pred nastavak serije.

Izabranici Dragana Mičića - Đere su od starta nametnuli žestok ritam i prvu četvtinu riješili u svoju korist sa "plus 14", potom se trebinjski tim konsolidovao i držao "egal" u drugom periodu, pa se sa identičnom razlikom otišlo na odmor u poluvremenu - 47:33.

U trećem periodu pred prilično popunjenom dvoranom "Borik" takođe je viđena izjednačena utakmica, ali je domaćin zadržao prednost iz prvog perioda i u posljednjih 10 minuta ušao sa ubjedljivom prednošću od 15 poena.

Borac je u prvom poluvremenu ostao bez Mihajla Zvonara zbog loma ruke i Bojana Lulića zbog povrede metatarzalne kosti.

 I onda se dogodio neshvatljiv pad u igri domaćina, koji punih pet minuta nisu uspjeli da postignu nijedan koš, što su iskoristili gosti iz Trebinja i serijom od 10:0 vratili rezultatsku neizvjesnost stigavši na samo "minus pet".

Pet razlike je bilo za Banjalučane i u posljednjih 60 sekundi poslije "festivala promašaja" na obje strane, što najbolje ilustruje broj poena za crveno-plave u četvrtoj četvrtini - TRI!?

Crveno-plave su do prve pobjede u seriji predvodili Peđa Lončar sa 15 poena, Arsenije Vučković je dodao 12 pogodaka, dok su Srđan Lončar i Bojan Lulić zabilježili po 11.

Kod gostiju iz Hercegovine najefikasniji je bio Marko Raičević sa 20 poena. Đorđije Ninković je uknjižio 13, a Dejan Šakotić tri koša manje.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a drugi meč igra se u srijedu u Trebinju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC