• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUMUNIJA: Torcidaši se, naravno, potukli

Manji sukobi u centru Bukurešta, potukli se navijači Hajduka i domaćeg Dinama. Tuča ugovorena po "engleskom modelu".

 RUMUNIJA: Torcidaši se, naravno, potukli Izvor: MONDO

Kao što smo i pretpostavili, navijači splitskog Hajduka su odmah po dolasku u Bukurešt počeli da prave nerede.

Hrvatski mediji, pozivajući se na rumunske, izvještavaju o manjim sukobima navijača Hajduka i bukureštanskog Dinama uoči susreta dvije ekipe u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U tuči u starom centru Bukurešta učestvovalo je oko 50 osoba, otprilike po pola sa svake strane. Nije bilo teže povrijeđenih (jedan razbijen nos), a policija je brzo reagovala i spriječila širenje nereda. Desetak usijanih glava je privedeno.

Policija vjeruje da je tuča bila unaprijed dogovorena. "To je trend preuzet od engleskih navijača. Obe grupe su se našle i dogovorile fer tučnjavu u kojoj učestvuje jednak broj 'boraca' sa obe strane", kažu u policiji.

Zanimljivo je da su navijači Steaue željeli da iskoriste situaciju i da pomognu hajdukovcima u obračunu sa pristalicama najvećeg gradskog rivala. Naime, navijači Steaue bili su naoružani teleskopskim palicama(!), ali ih je policija brzo "provalila".

Nove incidente, međutim, mogla bi da izazove jedna odluka delegeta UEFA.

Oko 500 "torcidaša" krenulo je u glavni grad Rumunije na meč između Dinama i Hajduka u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je delegat UEFA Vili Mekdugal u međuvremenu zabranio prodaju karata hrvatskim državljanima u strahu da bi mogle da se ponove slike i neredi sa mnogih ranijih utakmica koje su zagrebački Dinamo i Hajduk igrali u Evropi.

Ovog puta, navijači Hajduka dobili su dozvolu iz UEFA, rumunske policije i hrvatske amabasade u Bukureštu da mogu da krenu na put od 1.400 kilometara. Grupa "torcidaša" je poslije tih uvjeravanja krenula na put, ali je vrlo vjerovatno da neće moći da uđe na stadion poslije najnovije odluke delegata UEFA.

UEFA je još prije dvije godine izrekla zabranu Hajduku da ne smije da učestvuje u organizovanju putovanja svojih navijača, što je u ovom slučaju potpuno poštovano. Navijači Hajduka su krenuli u svojoj organizaciji.

Međutim, škotski delegat UEFA pozvao se na nekakvu "dopunu odluke", rukom ispisanom na komadu papira, ne želeći da je pokaže ostalima.

I organizatori utakmice, Rumuni su nezadovoljni odlukom delegata UEFA, jer će policija imati mnogo više posla. Moraće da prikuplja po gradu navijače Hajduka, da motri na njih sve vrijeme kako se ne bi raštrkali po gradu, a ovako je mogli samo da ih sprovede do stadiona i tamo ih nadzire.

(MONDO - foto: www.prosport.ro)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC