• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA se "upisao" na Fajnal for u Vitoriji

Autor mondo.rs

Na mestu na kom će 17. maja biti odigrane polufinalne utakmice Fajnal-fora, košarkaši CSKA razočarali su domaću publiku i zakazali duel sa Real Madridom.

 CSKA pobijedio Baskoniju u Vitoriji i plasirao se na Fajnal for Evrolige 2019 Izvor: MN PRESS

"Odbrana, samo odbrana", odgovorio je Dimitris Itudis u kratkom TV intervjuu na parketu "Fernando Buesa" dvorane kada je upitan za to šta nije funkcionisalo u prvom poluvremenu.

Nakon što je usledilo i drugo pitanje o tome kako njegova ekipa može da se vrati u utakmicu, trener CSKA odgovorio je u jednom od najkraćih intervjua sezone samo:

"Odbranom".

Kada je "faktor iks" iz bučne druge četvrtine, Paolo Garino, pogodio trojku za 76:72 početkom poslednje deonice, košarkaši Baskonije ostali su bez poena pred 12.000 svojih navijača narednih sedam minuta i za to vreme primili 14 poena uglavnom od Nana De Koloa i Vila Klajburna, što je bilo sasvim dovoljno za drugu pobedu u Vitoriji u kojoj će već 17. maja "armejci" igrati polufinale Fajnal fora Evrolige sa Real Madridom.

Na kraju, dve večeri nakon što je bučno bodreni sastav Velimira Perasovića primio 12 poena od De Koloa za tri minuta igre u četvrtoj četvrtini, Baskijci su morali da čestitaju boljem timu i prihvate da sa sedme pozicije nakon 30 rundi nije bilo realno da posle domaćina postanu i učesnici završnog turnira - 83:92 (22:20, 26:19, 23:29, 12:24).

TEO DAO REČ VATUTINU:VRAĆA SE U CSKA?

Za utehu ostaće im što je njihov tim igrajući lepu košarku za gledanje uspeo u drugom meču četvrtfinalne serije sa klubom, koji je propustio jedan Fajnal for od osnivanja Evrolige, da zabeleži prvu pobedu u Moskvi od 2005. godine i na neki način "časti" publiku "duplim programom" ove nedelje.

To je značilo, ma koliko teško bilo, i uživanje u igri De Koloa koji je posle 28 u sredu ubacio 27 poena u petak uveče i to po pravilu u drugom poluvremenu, kada su Moskovljani po naredbi trenera "stezali" odbranu i dolazili do tempa u kom su se pozicije za otvorene šuteve otvarale jedna za drugom.

Tako je bilo i večeras, počev od sredine treće četvrtine, kada je Perasovićev nalet preko Šejvona Šildsa i Johanesa Fojtmana doneo domaćinu maksimalnih 55:43. nakon čega je Itudisov tim primio 28, a postigao 49 poena.

"Oni, igrači", pokazao je nekadašnji asistent Željka Obradovića iz slavnih Panatinaikosovih godina prema svlačionici u koju će se ekipa vratiti za tri sedmice.

Itudis je veoma emotivno govorio o pristupu ekipe u drugom poluvremenu i tome koliko je bilo teško preokrenuti tok utakmice protiv, kako je rekao, ekipe koja ima kvalitet za Fajnal for.

Rezultati:

sreda

Baskonija – CSKA Moskva 77:84, rezultat u seriji 1:2

Barselona – Anadolu Efes 68:102, rezultat u seriji 1:2

četvrtak

Žalgiris – Fenerbahče 82:99, rezultat u seriji 1:3

petak

Baskonija – CSKA Moskva 83:92, rezultat u seriji 1:3

Barselona – Anadolu Efes 21.00, rezultat u seriji 1:2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC