• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred noć odluke: Četa mala, ali spremna!

Autor Zoran Pajčin

Finale plej-ofa Prve lige Republike Srpske biće odlučeno "majstoricom". Utakmicom odluke.

 Borac Leotar peta utakmica finalne serije Prve lige Republike Srpske subota od 20 časova u Boriku Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Borac i Leotar će u subotu istrčati na 40 minuta košarke poslije kojih neće biti nazad.

Ekipe Dragana Mićića i Dražena Šegrta će od 20 časova u dvorani Borik zaigrati "majstoricu" u finalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske i odlučiti šampiona i novog člana Premijer lige BiH.

Timovi su se smjenjivali u domaćinstvima i svaki put odbranili domaći teren.

Tribine su bile pune u Trebinju, ali i u Banjaluci gdje Borac uz huk Borika još nije poražen ove sezone.

"Nisam očekivao da ćemo igrati pet utakmica. Ono što nam se događalo u finalu stvarno nije za vjerovati, ali šta je tu je. Imamo kvalitet i igrače koji su ostali u opticaju i očekujem da će oni dati svoj maksimum i pobijediti sutra. Nadam se korektnoj atmosferi i da nećemo razočarati svoju publiku. Ove sezone smo odigrali 15 utakmica u Boriku i u svakoj pobijedili. Ne vidim razlog da ne slavimo i sutra i poklonimo gradu Premijer ligu", rekao je na konferenciji za medije trener crveno-plavih.

Borac je u finalnoj seriji svaki put šutirao preko 20 trojki dok je i prevlast u skoku bila izuzetno značajan faktor na prethodna četiri duela.

"Skok, bacanja i procenat šuta kao i izgubljene lopte. Njih smo malo smanjili u četvrtoj, ali smo generalno loši u tom segmentu. Trebalo bi popraviti i igru ispod koša, samim tim bi šutere doveli u bolje pozicije. Imamo dobre šutere, nekad ide kako treba - nekad ne. Ali, ako odigramo finalnu utakmicu kako možemo neće biti problema. U trećoj utakmici smo ih sveli na 50 poena i to je recept za sutra. Ne treba ići u trku sa njima jer su dobra atletska ekipa".

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Borac je šampion Republike Srpske bio u sezonama 1993/94, 1994/95, 1995/96, 1996/97, 1997/98, 1998/99, 2001/02, 2006/07.

Banjalučani su na prvom meču ostali bez teško povrijeđenih Mihajla Zvonara i Bojana Lulića, što je uticalo da se serija produži do maksimuma.

"Poštujem naše prijatelje iz Trebinja i to je grad košarke, uvažavam ih. Ali, smatram da bi ova serija bila davno završena da nismo ostali bez četiri igrača. Dokazali smo kroz cijelu ligu da smo najkvalitetniji. Već šest godina Borac nije u Premijer ligi, vrijeme je. Vjerujem u svoj tim. Sve staje u 40 minuta", ističe Mićić.

SVE VIJESTI O KK BORAC

Banjalučane je pored povreda Zvonara i Lulića zadesio peh i u četvrtom meču, na kojem se povrijedio Marko Šćekić i u subotu će biti samo pomoćni trener.

"Žao mi je što neću biti na terenu. Ipak, smatram da ih momci mogu pobijediti bez mene, već su dva puta to pokazali. U prvoj utakmici sam odigrao loše tako da su u suštini ih i tada bez mene pobijedili. Mogu i četvrti put", rekao je iskusni krilni centar pomoćni trener Borca.

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Leotar je šampion Republike Srpske bio u sezoni 2002/03.

Na konferenciji za medije izuzetno raspoložen je bio Srđan Lončar, kapiten Borca koji je u prethodnom duelu u Trebinju domaćinima u obruč spustio 13 poena. Ali, to nije bilo dovoljno za trijumf i podizanje pehara u vis.

"To se sanja i zbog toga se trenira. Peta utakmica finala u Boriku, ne može ljepše od toga. Volio bih da to Šćeka podigne, ali se on pravi pametan. Osam mjeseci smo radili za ovo i da nam je neko na početku sezone ovo ponudio sigurno da bismo prihvatili".

Crveno-plavi će sutra biti bez pomoći Mihajla Zvonara, Bojana Lulića, Marka Šćekića i Miloša Stupara. Bez obzira na njihove izostanke iz Borca ističu:

"Četa mala, ali je hrabra i spremna".

Za noć odluke!

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kopre Nedri!

Borik da gori, da čuju u Laktašima!

MILOŠ

@Kopre Nedri! DA SE BAR ČUJE ISPRED DVORANE

Lesinari

Kad ce Lesinari pomoci Borcu ako ne sad. Organizovano ili neorganizovano ali Borik mora biti pun i sve da gori

MILOŠ

@Lesinari TEŠKO DA ĆE DVORANA BORIK BITI BAŠ PUNA BIĆE KO PROŠLE SUBOTE

MILOŠ

SUTRA VEČE KREĆE VELIKO SLAVLJE U TREBINJU SJAJNI LEOTAR POBJEĐUJE BORAC U BANJA LUCI U BORIKU I VRAĆA SE U ELITU BH KOŠARKE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC