• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-18): "Orlići" prokockali finale

Srbija imala veliku prednost protiv Litvanije, ali je ispustila u finišu i izgubila u posljednjim sekundama! Velika šteta za tim Vlade Jovanovića.

 EP (U-18): "Orlići" prokockali finale Izvor: MONDO

Nevjerovatan poraz juniorske košarkaške reprezentacije Srbije (igrači do 18 godina) na Evropskom prvenstvu u Litvaniji!

Imala je ekipa Vlade Jovanovića pobjedu u rukama, kontrolisala meč i igru, imala i velikih +13 na pet minuta prije kraja polufinalne utakmice sa Litvanijom i izgubila!

Litvanija je prvi finalista EP-a, pošto je pobijedila Srbiju 67:66 (34:37).

Šta se dogodilo sa ekipom Vlade Jovanovića u posljednjim minutima meča teško je reći. Ponovio se Zadar, odnosno meč između Hrvatske i Srbije (EP za igrače do 20 godina), kada je ekipa Boška Đokića imala dobijen meč, ali je izgubila. Isto se dogodilo u Viljnusu u subotu predveče.

Osim prve četvrtine, koju su Litvanci dobili, sve do finiša, Srbija je gospodarila terenom, potpuno je pročitana litvanska taktika, ali...Meč se igra do kraja.

Početkom odlučujuće četvrtine sjajne role Vujaničića, Bogdanovića, Nastića, Drenovca, Vujoševića i Silađija i Srbija je vrlo brzo stekla +9 (60:51), a onda još fenomenalnim zakucavanjem Nikole Silađija odlazi i na +13 (66:53), na oko pet minuta prije kraja. Nastić je promašio šut za tri, Skucas se dokopao lopte, da bi bio faluiran.

Litvanski košarkaš je pogodio jedno od dva bacanja, što je bilo dovoljno za pobedu i veliko slavlje domaćih navijača, koji su bili tihi tokom većeg dela meča.

Utakmica je počela loše po srpski tim. Nošeni podrškom svoje publike u "Simens areni", Litvanci su poveli i brzi stekli osjetniju prednost (22:14). Početkom druge četvrtine imali su i 25:14, ali onda počinje preokret u režiji Bogdana Bogdanovića, ali i ostalih igrača.

Ruku na srce, Litvance nije išao šut spolja (za tri poena: 3 od 19), a selektor Jovanović je, uvidjevši tu manu protivnika, forsirao je zonsku odbranu. Pokazalo se to kao odlično rješenje, jer Litvanija nije imala odgovor na tu zonu.

Treća četvrtina rastrzana na obje strane, sa puno grešaka, Litvanci nisu odustajali od (bezuspješnih) šuteva spolja. Uspjeli su da izjednače na 43:43, ali Srbija nije dozvolila rivalu da pređe u vođstvo. Istina, i Litvanci su za to zaslužni, jer su promašili jedno zakucavanje i dva lagana polaganja.

Te poklone Srbija je iskoristila i ponovo stekla prednost pred ulazak u posljednji dio igre - 56:51. Lepršava igra Srbije u tom dijelu meča, sa nekoliko NBA poteza Nikole Silađija ulivala su nadu u pobjedu, ali u posljednjih pet minuta meča crnilo i poraz.

U srpskom timu najefikasniji je bio Bogić Vujošević sa 15 poena, Silađi je ubacio 14, Nastić 10...

U finalu u nedelju Litvanija će igrati protiv Rusije, koja je deklasirala Letoniju - 73:42.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC