• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA: Stop za vuvuzele!

Zbog buke koju proizvode Svjetska košarkaška federacija (FIBA) zabranila korišćenje truba koje su stekle nevjerovatnu popularnost na fudbalskom Mundijalu u Južnoj Africi.

 FIBA: Stop za vuvuzele! Izvor: MONDO

Ljubitelji košarke mogu da odahnu. Korišćenje vuvuzela biće strogo zabranjeno na Mundobasketu!

Iritirajući zvuk ovih truba, koje su obilježile fudbalsko Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, neće se čuti u dvoranama širom Turske u kojima će se od 28. avgusta do 12. septembra igrati utakmice šampionata.

FIBA je odlučila da navijačima zabrani unošenje vuvuzela u dvorane, a obezbjeđenje je dobilo instrukcije da oduzme trubu svakom navijaču koji pokušaju da je unese u halu.

"Vuvuzela jednostavno nije primjerena zatvorenom prostoru kao što je košarkaška dvorana. To je previše glasan instrument", objasnio je generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

FIBA je zatražila i mišljenje medicinskih stručnjaka.

"Konsultovali smo se sa medicinskim stručnjacima koji smatraju da bi ona mogla da izazove oštećenja sluha kod nekih ljudi. Takođe, vuvuzele bi jako otežale komunikaciju između igrača i sudija na terenu", dodao je Bauman i iskoristio priliku da obavijesti navijače da će svaki pokušaj unošenja vuvuzela u dvoranu biti uzaludan.

I onima koji uspiju da ih prošvercuju to neće mnogo značiti.

"Ukoliko ih neko prošvercuje, odmah će biti udaljen iz dvorane ako ih upotrijebi. Prethodna svjetska prvenstva u košarci su pokazala da je karnevalska atmosfera moguća i bez vuvuzela, sigurni smo da će tako biti u Turskoj", zaključio je Bauman.

Vuvuzele su postale pravi svjetski hit na Mundijalu u Južnoj Africi, poslije kojeg su preplavile planetu i lako se mogu nabaviti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC