• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić za MONDO: I Mega je izazov

Nekadašnji trener FMP Železnika, Hemofarma, Ostendea i Bosne preuzeo je srpskog prvoligaša Mega Vizuru.

 Vukoičić za MONDO: I Mega je izazov Izvor: MONDO

Vlada Vukoičić (37) novi je trener Mega Vizure!

Na prvi pogled, iznenađujuća vijest, jer se Vukoičić sa svojim prethodnim timovima po pravilu borio za trofeje. U "riznici" ima Jadransku ligu, Kup Radivoja Koraća, Kup Bosne i Hercegovine, vodio je FMP do polufinala ULEB kupa...

Mega Vizura, sa druge strane, poznata je kao klub koji služi za razigravanje talenata ili kao "odskočna daska" za veterane bez angažmana.

Gdje je u takvoj priči prepoznao sebe jedan od najperspektivnijih trenera u Srbiji? Poznavaocima prilika, jasno je da je ključna osoba bio Miodrag Ražnatović, koji je Vukoičićev menadžer, a ujedno i suvlasnik Mege.

"Prijedlog je da do daljeg budem tu i da se na neki način održim u formi. Pri preuzimanju bilo kojeg posla, mogu se izvesti i plusevi i minusi, pa je tako bilo i u ovom slučaju", rekao je Vukoičić za MONDO.

Po završetku prethodne sezone, opredjeljenje je bilo da se traži angažman u Evropi, ali su se neke izgledne varijante izjalovile - što zbog promjene strategije pojedinih klubova, što zbog finansijske krize.

"Za mene je i rad u Mega Vizuri jedna vrsta izazova, iako neće biti klasične 'jurnjave' za rezultatom. Ekipa će sigurno biti mlada, uslovi korektni i mislim da uz veliki angažman i odricanja možemo da napredujemo tokom sezone", podvukao je Vukoičić.

Mega Vizura je prošlu sezonu završila u sredini tabele Prve lige Srbije. Tada su za žuto-plave igrali Katnić, Stojačić, Jelovac, Anđušić, Arnautović, Jaramaz...

Sa njima bi moglo da se juriša na vrh, ali problem je što nikoga od pomenutih neće biti tu na startu novog ciklusa takmičenja.

"Ekipa Mege iz prošle sezone, koju sam često gledao, prilično je izmenjena. Ima dosta juniora koji će sada dobiti značajniju ulogu. Biće mi potrebno par nedelja da steknem uvid u njihove mogućnosti, posle čega ćemo eventualno tražiti neka pojačanja", otkriva Vukoičić.

"Naravno, biće tu i iskusnijih igrača agencije Beobasket, koji možda neće imati angažman, a nepisano je pravilo poslovanja da oni kroz treninge i utakmice u Megi traže šansu za bolje ugovore. Videćemo, nije još bilo vremena za ozbiljnije analize..."

Podsjetimo, Mega Vizura je sredinom juna promovisala Dejana Milojevića u sportskog direktora, dok je iskusni plejmejker Branko Milisavljević vraćen u klub.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC