• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković prelomio - trio "precrtan"

Boban Marjanović, Ivan Radenović i Bojan Popović neće biti učesnici Svjetskog prvenstva u Turskoj.

 Ivković prelomio - trio "precrtan" Izvor: MONDO

Tako je odlučio Dušan Ivković, a u srijedu je odluku iznio u javnost. Srpski selektor je spisak reprezentativaca skratio sa 17 na 14 imena igrača koje će u četvrtak povesti u Istanbul gdje će učestvovati na turniru u sklopu priprema za Mundobasket.

"Marjanović je najviše od svih napredovao u odnosu na prošlu godinu, ali kao i tada, neće biti s nama do kraja. Međutim, pored kapitena Krstića imamo i Perovića i Raduljicu, za koje će ovo biti podstrek. Na Marjanovića ćemo ozbiljno računati u narednom periodu", obrazložio je Ivković.

"Morali smo da se zahvalimo po jednom igraču na pozicijama beka, četvorke i petice", dodao je selektor srebrnih momaka sa Evropskog prvenstva 2009.

Ivković je apostrofirao promjene na poziciji četvorke i istakao Duška Savanovića.

"Savanović je igre iz ACB lige potvrdio i na pripremama reprezentacije. Njegov i status Novice Veličkovića nisu bili sporni, pa sam morao da biram između Mačvana i Radenovića. Prednost sam dao pet godina mlađem Mačvanu, kako zbog mladosti tako i zbog sjajne minule sezone, mada moram da kažem da je i Ivan odlično radio. Da sam drugačije postupio, opet ne bih pogriješio".

Uroš Tripković zbog operacije stopala nije ovog ljeta bio sa reprezentacijom što je dovelo do dilema na bekovskoj poziciji.

"Teodosić i Stefan Marković su bez premca u ulozi plejmejkera, a tu je i Tepić. Kod bekova, Rašić i Milosavljević su opravdali povjerenje. Odlučio sam da se odreknem Popovića pošto sam analizirao hemiju i dalji razvoj ekipe. On je mnogo dao reprezentaciji, igrao je i na Evropskom prvenstvu prošle godine i mnogo nam je dao", zaključio je Ivković.

Dakle, u Istanbul će putovati sljedeći igrači: Aleksandar Rašić, Marko Kešelj, Novica Veličković, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić, Stefan Marković, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Kosta Perović, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Nenad Krstić, Milan Mačvan i Ivan Paunić.

Srbija će na turniru u Istanbulu igrati prvi meč u petak protiv Novog Zelanda, dan kasnije protiv Irana, a sa Turskom će se sastati 8. avgusta.

Poslije Turske, srpska reprezentacija će se spremati u Mariboru i Atini.

Svjetsko prvenstvo održaće se u Turskoj, od 28. avgusta do 12. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC