• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH startala pobjedom nad Ukrajinom

Košarkaška reprezentacija BiH počela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobjedom nad Ukrajinom 86:76.

 BiH startala pobjedom nad Ukrajinom Izvor: MONDO

Ekipa Sabita Hodžića n najbolji mogući način počela je novi ciklus kvalifikacija, trijumfom pred svojim navijačima u dvorani Skenderija u Sarajevu.

Domerkant i Varda nisu počeli u stratnoj petorci ali odmah po ulasku pobrinuli su se da reprezentacija BiH dođe do prednosti koju do kraja meča nije ispuštala.

Njihovih 11 poena u seriji bilo je dovoljno da se BiH odlijepi na plus 10 (18:8) a ovu prednost reprezentavci BiH zadržali su do kraja prve četvrtine.

U drugom period ona je narasla i na ogromnih 16 poena razlike, ali se na poluvrijeme ipak otišlo sa rezultatom 45:35.

Ukrajinci su pokušali da se vrate u meč smanjivši u trećoj četvrtini na samo pet poena, ali su košarkaši BiH vrlo brzo uzvratili i nakon 69:55 na kraju treće četvrtine, sigurnom igrom u posljednjem period rutinski priveli kraju za konačnih 86:76.

Najefikasniji u redovima BiH bili su Bajramović sa 18, Domerkant sa 16 i Varda sa 12 poena, dok je kod Ukrajinaca Pešerov postigao 23 poena, ali nije imao dovoljnu podršku svojih saigrača.

Sljedeći meč košarkaši BiH igraju na gostovanju u Mađarskoj nedjelju u 19 časova.

U grupi B u četvrtak je Makedonija sa više nego ubjedljivih 78:44 deklasirala Mađarsku i sada vodi na tabeli sa dve pobjede iz dva meča, a slijede je sa jednom pobjedom Velika Britanija i BiH koja je odigrala samo jednu utakmicu.

Za samo par minuta su njih dvojica postigli 11 poena što je bilo dovoljno da se odlijepimo na +10 (18:8), te tu prednost zadržimo do kraja prve četvrtine koja je završena 24:14.

Sjajno smo potom otvorili drugu četvrtinu u kojoj smo se vrlo brzo odlijepili na velikih +16 (30:14) no ubrzo smo ušli u kritični period i za samo pet minuta su Ukrajinci smanjili na pet razlike. Tada ih je predvodio večeras sjajni Oleksiy Pecherov, no do poluvremena su Hadžićevi igrači ipak vratili na 45:35.

Početak treće četvrtine je bio poslednji period igre u kojem su gosti smanjili zaostatak na pet poena jer su se potom naši igrači vrlo brzo odlijepili na +14 (69:55) do kraja ovog perioda, te potom u poslednjoj četvrtini bez puno muke zadržali prednost i slavili sa više nego dovoljnih deset razlike, 86:76.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC