• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Zeland namučio "orlove"

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobjedu u prvoj utakmici odigranoj u okviru priprema za SP. Za vikend sa Iranom i Turskom.

 Novi Zeland namučio "orlove" Izvor: MONDO

Aktuelni vicešampioni Evrope savladali su Novi Zeland na otvaranju "Adidas kupa" u Istanbulu - 76:71 (17:21, 15:18, 27:12, 17:20).

Kosta Perović bio je najefikasniji sa 13 poena, Novica Veličković zabilježio je 11, uz devet skokova, a Miroslav Raduljica takođe 11.

Novi Zeland predvodio je Kirk Peni sa čak 34 poena, uz šut za trojku 7/8! Da je sjajni bek igrao simultanku vidi se po tome što je Bredšo bio drugi strelac "Tol bleksa" sa svega sedam poena.

Pored Penija, koji je igrao protiv Jugoslavije u polufinalu SP 2002, pa kada su nam "uzeli mjeru" na OI u Atini 2004, na parketu je bio i "neuništivi" krilni centar Pero Kameron...

Prvi meč poslije Evrobasketa u Poljskoj prije 11 mjeseci, Srbija je odigrala u granicama očekivanog - promjenljivo, u nekompletnom sastavu, uz dosta eksperimentisanja selektora Dušana Ivkovića. Naravno, bilo je dosta grešaka, uglavnom usljed nepreciznih dodavanja, što govori o potrebi da se igrači kroz utakmice naviknu jedni na druge.

Meč sa Novim Zelandom preskočili su Krstić, Tepić i Mačvan, debitovao je mladi bek Dragan Milosavljević, a zaigrali su i Savanović, Rašić i Kešelj, kojih prošle godine nije bilo na EP.

Novi Zeland je u finišu prvog poluvremena vodio sa 39:30, a "orlovi" u tom trenutku već imali 12 izgubljenih lopti. Na parketu su najviše vremena proveli Marković, Paunić, Bjelica, Savanović i Raduljica i mora se priznati da to nisu bili minuti lijepe košarke.

Ulaskom Perovića i Veličkovića u drugom poluvremenu, stvari su brzo došle na svoje mjesto. Preuzeli smo vođstvo već u 25. minutu, Teodosić i Marković odlično su upošljavali saigrače, a i odbrana na šuterima postala je znatno bolja.

Veličković je u 29. minutu ubacio prvu trojku za Srbiju (57:48), a dvije trojke je početkom posljednje četvrtine vezao i Stefan Marković (jednu od table), za maksimalnih 65:51.

Međutim, borbenost Novozelanđana i opuštanje naših košarkaša donijeli su relativno neizvjesnu završnicu, u kojoj su Teodosić i Bjelica promašili po dva slobodna bacanja, a srpski najbolji plejmejker uz to izgubio dvije lopte.

U drugoj utakmici prvog kola sastaju se domaćin Turska i Iran, koji predvodi srpski stručnjak Veselin Toza Matić.

"Orlovi" će se u subotu od 17 časova sastati sa Iranom, a u nedjelju od 19.30 sa Turskom.

Turnir se igra u dvorani Sinan Erdem, koja će u septembru biti domaćin završnice Mundobasketa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC